Nyári szünetre mentek a Gyermekjogi Követek is

Bár beköszönt a nyár, a Gyermekjogi Követ Program nem áll le teljesen a nyári szünet alatt: középiskolás önkénteseink továbbra is igyekeznek gyerekjogi üzeneteiket eljuttatni kortársaiknak a közösségi médián keresztül, illetve már most elkezdték a felkészülést az őszi időszakra.

Hintalovon

2019.06.28.

A nyár beköszöntével véget ért a tanév a gyerekek számára, ezzel együtt pedig a Gyermekjogi Követek heti találkozói is szünetelni fognak szeptemberig. Azonban az elmúlt időszak rengeteg feladata után a Gyermekjogi Követ Program sem áll le teljesen a nyárra: középiskolás önkénteseink továbbra is igyekeznek gyerekjogi üzeneteiket eljuttatni kortársaiknak a közösségi médián keresztül, illetve már most elkezdték a felkészülést az őszi időszakra. Ugyanis szeptembertől, a jelentés genfben történő bemutatását követően a hazai sajtóban és platformokon is bemutatjuk a “Te hogy látod?” kutatás eredményeit.

Lássuk mi történt velünk az elmúlt hetekben!

Amióta lezárult az ENSZ Gyermekjogi Jelentéséhez tartozó “Te hogy látod?” kampány adatgyűjtése és elcsendesedett a Követek által folytatott kampány, kicsit kevésbé láthatóvá vált a Program munkája. Miközben a szakértők az adatok feldolgozását végezték, a Gyermekjogi Követekre hárult a feladat, hogy a megismert adatok alapján elkezdjék kiválasztani az eredmények kommunikációjára alkalmas üzeneteket. Tételmondatokat, történeteket válogattak, alaposan elmélyedtek az adatok bemutatásának lehetőségeiben – ehhez különböző kommunikációs gyakorlatokat végeztünk a találkozókon.

Témánként dolgoztuk fel az eredményeket, így lehetőségünk nyílt jobban elmélyülni a kapcsolódó gyermekjogi szabályozásban. Továbbá a felmerülő kérdéseket az Alapítvány jogászainak segítségével tudtuk áttekinteni. Igyekeztünk minden ilyen kérdést összegyűjteni, hiszen ezek a kérdések az eredmények bemutatása során is hasznos elemei lehetnek a kommunikációnknak. A Követek játékos feladatokkal és szituációs gyakorlatokkal készültek és folytatják a felkészülést az eredmények őszi képviseletére.

Túl az adatelemzésen…

Természetesen ez az időszak sem volt eseménytelen. A találkozókon túl, a Követek ellátogattak az Emberi Erőforrások Minisztériumába, ahol az eredményekről és a kutatás módszertanáról tartottak előadást a kijelölt munkacsoportnak. A prezentációt követően felkérést kaptunk arra, hogy a kidolgozott jelentést és annak részletes eredményeit szeptemberben megismertessük a Minisztériumban. 

Velev Dóra és Botos Viktória pedig részt vettek egy ChiLLS Workshopon is Antwerpenben. A gyermekközpontú igazságszolgáltatást középpontba helyező program antwerpeni találkozóján az igazságszolgáltatásban dolgozó szakértők és a gyermekek nézőpontját képviselő Gyermekjogi Követek cseréltek tapasztalatokat. 

Elköszöntünk a szezontól​

Június 13-án zártuk le az évet, persze csak szimbolikusan, inkább csak a tanévzáráshoz igazodva. A záró alkalmon, bár a hangsúly az elmúlt év eredményein volt, a fókuszt kimondottan a karácsony utáni eseményeknek szenteltük. Azóta a csapatban számos változás következett be, néhány Követet elbúcsúztattunk, illetve új Mentorok csatlakoztak a csapathoz. Közben futott a “Te hogy látod?” kampány, amelynek már az eredményfeldolgozási fázisában járunk. 

A jó időt kihasználva a Városmajorban tartottunk egy fagyizós-sütizős évadzárót, illetve nyártervezőt. 

Mi vár ránk a nyáron?

A Gyermekjogi Követek számára nemcsak az iskolában, hanem az Alapítványi munkájuk tekintetében is kitört a nyári szünet. Ennek ellenére több rendezvényen részt fogunk venni, de a heti találkozóink csak szeptemberben folytatódnak majd. Addig is, dolgozunk a z ENSZ számára készülő jelentésen, előkészítjük az eredmények kommunikációját és persze igyekszünk feltöltődni, mert rengeteg munka vár még ránk az ősszel!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Amit felelős felnőttként a groomingról tudni érdemes

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Nyári munka 1×1

Mire figyelj szülőként, ha nyáron dolgozna a gyereked? Minden, amit a gyerekek nyári munkavállalásával tudnod érdemes. Ha kiváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Online konzultáció gyerekekkel

Milyen szempontokt érdemes figyelembevenni, ha egy gyerekekkel, virtuálisan, online tartunk megbeszélést? Ajánlás szakembereknek.

Cikkajánló

×
×

Cart