Az EMMI-ben jártak Gyermekjogi Követeink

Az egyeztetésen lehetőség volt arra, hogy önkénteseink bemutassák a kampány eddigi tapasztalatait, és beszéljenek a minisztérium szakembereivel arról, hogyan tud a gyerekek véleménye nagyobb figyelmet kapni.

Hintalovon

2019.05.29.

A Gyermekügyi Főosztály meghívására az EMMI -ben jártunk, ahol Gyermekjogi Követeink  prezentálták a TE HOGY LÁTOD? kampány tapasztalatait.  A találkozó résztvevői azon dolgoznak, hogy a gyerekjogok magyarországi helyzetéről képet adjanak az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának, de eltérő oldalról vizsgálják azt. Az egyeztetésen lehetőség volt arra, hogy önkénteseink bemutassák a kampány eddigi tapasztalatait, és beszéljenek a minisztérium szakembereivel arról, hogyan tud a gyerekek véleménye nagyobb figyelmet kapni.

A kormánynak 2019. júniusában kell országjelentést küldenie a Gyermekjogi egyezmény végrehajtását vizsgáló független szervnek, más szereplőknek (civileknek, gyerekeknek) 2019. szeptember 1-ig van lehetőségük jelentés benyújtására. Diák önkénteseink ősz óta dolgoznak azon, hogy minél több gyerek véleményét összegyűjtsék és bemutassák az ENSZ számára.

A találkozó célja az volt, hogy a minisztérium megismerje, kik és hogyan dolgoznak a gyerekek jelentésén, és betekintést kapjon az online felmérés előzetes eredményeibe. A Gyermekjogi Követek célja, hogy a gyerekek véleményét minél szélesebb körben megismerjék és figyelembe vegyék. Ehhez épített most hidat ez az első találkozó. 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Tüntetni készül a gyereked?

A gyerekeknek is joga van tüntetésen kifejezni a véleményét. 15 pontban összegyűjtöttük, diákként mit kell tudnia a tüntetésekről.

Top 10 ötlet a digitális oktatáshoz – Plakát

Mitől működne jobban a digitális oktatás? Mire van szüksége a gyerekeknek a hatékony online tanuláshoz? Megkérdeztük a gyerekeket!

kamaszkor útikalauz

Kamaszkor – Útikalauz (felvilágosításhoz) szülőknek 1. rész

A kamaszkor nehéz. Segítünk eligazodni a kamaszkor kényes nevelési kérdéseiben, legyen szó felvilágosításról, szexuális nevelésről, más fontos kérdésekről.

Cikkajánló

×
×

Cart