Hogyan látják az internetet a gyerekek? – a Magyar Telekom és a Hintalovon Alapítvány közös kutatást indít

Hintalovon

2020.05.25.

A gyerekekről gondolkodni csak velük együtt érdemes. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Magyar Telekom közös felmérést indít a 18 éven aluliak körében, annak érdekében, hogy megtudja, mit gondolnak a gyerekek a digitális oktatásról, mi a fontos nekik az interneten.

Az online kérdőív segítségével a gyerekek elmondhatják, hogy

  • mi okoz nekik nehézséget a digitális tanulás során,
  • mi zavarja őket az interneten,
  • mi jelent nekik valódi segítséget, ha valaki az online térben bántja vagy zaklatja őket,
  • milyen segítségre van szükségük a szülőktől, tanároktól
  • milyen lehetőséget látnak a digitalizációban, hogyan képzelik az internet jövőjét

A kutatás kiegészül szülők fókuszcsoportos megkérdezésével és szakemberekkel történő mélyinterjúkkal is. A kutatás felhasználásával ajánlás készül a szülőknek, tanároknak, vállalati döntéshozóknak és más szakembereknek, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban érezzék magukat az online térben. Az eredmények alapján a Hintalovon Alapítvány és a Telekom olyan kezdeményezések kialakítását tűzi ki célul, amelyek hatékony és fenntartható választ adnak a gyerekek internettel kapcsolatos problémáira, biztonságos környezetet teremtenek, mivel a gyermekek jóléte elsődleges fontosságú. Hiszünk abban, hogy minden gyermeknek joga van élni a technológia vívmányaival, kihasználni a digitalizációban rejlő lehetőségeket, hogy jobban éljenek fejlődjenek és előbbre jussanak. Célunk, hogy minél szélesebb körben biztosítsuk a gyerekek számára az információhoz való hozzáférést, a szabad véleménynyilvánítást, a magányszférához és az egyenlő bánásmódhoz való jogot, ugyanakkor felelősséggel tartozunk azért, hogy mindezt biztonságos módon tegyék, és helyes viselkedést tanúsítsanak az online térben.

A kutatás április 20-ától május 31-ig tölthető ki. A kutatás eredményét később nyilvánosan közzétesszük a hintalovon.hu/internetmost és a telekom.hu/internetmost oldalain. A kérdőív kitöltésében 18 éven aluli gyerekek válaszait várják a szervezők.

A kérdőív oldala

A Magyar Telekom oldala

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Ismerd meg a jogaidat! – Gyerekjogokról gyerekeknek

18 éven aluli vagy és mindig csak a kötelességeiddel jönnek? Ismerd meg a jogaidat is, ez a kiadványunk neked szól! A gyerekjog világnézet:)

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Internetes házirend – Segítség szülőknek és gyerekeknek

Nem tudod hogyan szabályozd a netezést? Támogasd, vedd el, korlátozd? Ha bizonytalan, mennyit lés hogyan lehessen otthon netezni, ez a kidvány neked szól!

Cikkajánló

×
×

Cart