Te hogy látod? – ENSZ Gyermekjelentés | Hintalovon

Te hogy látod? – ENSZ Gyermekjelentés

Milyen ma gyereknek lenni Magyarországon? Ki tudhatná ezt jobban, mint maguk a gyerekek. Az ő véleményükre kíváncsi az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága, ezért hazai civil szervezetek együttműködésével kampány indult ennek megismerésére “Te hogy látod?” címmel.

Magyarországon 2019-ben először kerül sor arra, hogy a gyermekek is elmondják a véleményüket jogaik teljesüléséről. A kormány és a civil szervezetek mellett ők is benyújtanak egy jelentést az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága számára, aki a magyarországi gyerekek helyzetét ötévente felülvizsgálja.

Felkészít a suli a jövőre? Írtál már dogát büntetésből? Hogy bánnak veled a többiek? Komolyan vesznek a felnőttek? Milyennek látod a jövőd? Csak néhány olyan kérdés, ami a gyerekek hétköznapjait meghatározza, mégis alapvető jogaikat érintik.

A “Te hogy látod?” kampány célja, hogy a Bizottság hiteles képet kapjon a gyerekek helyzetéről, és megismerjük a gyerekek véleményét. A gyerekek egy online kérdőív segítségével, 2018. november 20. és 2019 március 31. között mondhatják el tapasztalataikat, ennek eredményei alapján áll össze a Bizottság számára készülő jelentés.

A kampányt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány kezdeményezte és koordinálja, a szakmai munkában közel 20 csatlakozó civil szervezet vesz részt. A projekt megvalósításában központi szerep jut a Gyermekjogi Követeknek. 

Mit tehetsz?

Kérdésed van?

A felmerülő kérdésekre, kérésekre szívesen válaszolunk e-mailben a tehogylatod@hintalovon.hu címen, vagy a kampány Facebook-oldalán.

Kövess minket​!

Instagram: https://www.instagram.com/gyermekjogi_kovetek/

Tartalom kategória: