Kapcsolatfelvételi tájékoztató fiataloknak

kapcsolatfelvétel

Hintalovon

2020.01.01.

Néhány pontban összeszedtük a legfontosabb információkat arról, hogyan tudunk segíteni a minket megkereső fiataloknak. Kérjük figyelmesen olvasd el, és küldj vissza nekünk egy e-mailt, ha elfogadod az alábbi pontokat. A leírás alatt találsz egy összefoglalót, hogyan mit és hogyan küldj nekünk vissza egy válasz e-mailben.

 1. A Gyermekjogi Központban jogászok és pszichológusok együtt, csapatban dolgozunk.
 2. A mi feladatunk az, hogy a gyerekeket és fiatalokat támogassuk és segítsük azokban a helyzetekben, amelyekben az ő jogaik sérülnek. Ilyen helyzetek lehetnek például a szülők válása utáni kapcsolattartási ügyek, iskolai, óvodai vagy gyermekbántalmazási ügyek.
 3. A Központ gyermekjogi megközelítés szerint működik, ami azt jelenti, hogy függetlenül attól, ki keres meg minket, mi az ügyben érintett gyereke(ke)t, fiatal(oka)t képviseljük.
 4. A Központban minden kérdést komolyan veszünk. Arról, hogy milyen lépéseket teszünk a megkeresés után, minden esetben tájékoztatjuk a hozzánk forduló gyereket és fiatalt.
 5. A Központ minden munkatársát titoktartás köti. Azaz nem beszélhetünk másoknak arról, amit elmondtál nekünk, csak akkor, ha arra te is engedélyt adsz.
 6. Ahogyan az 1. pontban írtuk: mi csapatban dolgozunk. A Központ együtt dolgozik ügyvédi irodákkal, így ha valamilyen bíróság előtti eljárásban lenne szükség a közreműködésünkre, az alábbi irodák tudnak ebben segítségünkre lenni: Réczicza Dentons, DLA Piper, Hogan Lovells, ​Baker & McKenzie​. Természetesen attól függetlenül, hogy ők nem minden nap dolgoznak velünk az Alapítvány irodájában, nekik is titoktartási kötelezettségük van.
 7. Megkeresésed után az alábbiak történhetnek:
  (a) ha bűncselekményről számolsz be, akkor a titokdoktor-protokollt alkalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy amíg te nem adtál rá engedélyt, addig nem szólunk róla másnak (pl.: a szüleidnek, a gyermekvédelemnek, a hatóságoknak). Bővebb információért kérjük olvasd el 8. pontot!
  (b) ha általános tájékoztatást kérnél tőlünk, erről nem értesítünk mást, és az adataidat (pl.: e-mail címedet) a levélváltás után egyből töröljük.
 8. Vigyázunk az adataid biztonságára. A megkereséseddel kapcsolatos levélváltásokat, intézkedéseket olyan online felületen vezetjük, amihez kizárólag a Központ kijelölt munkatársai férnek hozzá. Csak addig tároljuk a személyes adataidat, ameddig az feltétlenül szükséges. Ha lezártunk egy ügyet, a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat 30 nap után töröljük. Kizárólag biztonságos, megbízható eszközökről dolgozunk. Kérjük olvasd el az Adatvédelmi Nyilatkozatunkat, amit ezen a ​weboldalon​ tudsz megnyitni.
 9. Ha rábízol egy titkot egy munkatársunkra, akkor azt addig nem mondhatja el másnak, amíg erre engedélyt nem adsz neki. Mindent megteszünk azért, hogy biztonságban érezd magad. Fontos, hogy legyen időd felkészülni és elfogadni azt, hogy annak az információnak, amit megosztasz velünk, milyen következményei lehetnek (pl.: eljárás fog indulni, stb.). Ezért fontos, hogy legyen mód arra, hogy megfelelő információhoz juss és legyen elég időd megérteni, hogy pontosan mi várható az eljárástól. Fontos hangsúlyozni, hogy sok esetben a titok nem maradhat örökké titok. De van lehetőséged és időd arra, hogy megértsd, miért fontos az, hogy más is tudjon a történtekről.

Köszönjük, hogy a fentieket elolvastad. Megkeresésedre a hatályos jogszabályok értelmében csak akkor tudunk válaszolni, ha a fenti pontokat elfogadod, és erről visszajelzel nekünk. Ehhez írj egy válasz e-mailt a gyermekjog@hintalovon.hu email címre, amibe írd bele, hogy “MEGÉRTETTEM ÉS ELFOGADOM A KAPCSOLATFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ TARTALMÁT” és majd írd az e-mail végére a teljes nevedet is.

Ezután jelentkezni fogunk, és a legjobb tudásunk szerint igyekszünk válaszolni a kérdéseidre. 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Top 10 ötlet a digitális oktatáshoz – Plakát

Mitől működne jobban a digitális oktatás? Mire van szüksége a gyerekeknek a hatékony online tanuláshoz? Megkérdeztük a gyerekeket!

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Bugyiszabályok

Bugyiszabályok ovisoknak – Európa legnépszerűbb szexuális erőszak megelőző programja

Ismerd meg az óvodásoknak szóló szexuális erőszak megelőző kiadványt,a bugyiszabályokat!

Cikkajánló

×
×

Cart