Szép csendben – film a hatalom és erőszak viszonyáról

Nagy Zoltán új rendezése egy nagyon fontos témát mutat be, segítve ezzel ledönteni a köré épült tabukat - vagy legalább azok egy részét. Szép csendben: új magyar film a gyerekekkel szemben elkövetett visszaélésekről.

Hintalovon

2019.10.11.

A gyerekjogok nem elvont jogszabályok: a gyerekek egyetemes és mindenkori szükségleteit foglalják össze. Minden gyereknek joga van ugyanis a biztonságos, gondtalan gyerekkorhoz. Ha viszont valaki visszaél vélt vagy valós jogaival, közbe kell avatkozni. Ezt a hihetetlenül bonyolult és nehéz helyzetet mutatja be a Szép csendben című film.

Ahogy minden erőszak, úgy a gyerekekkel szemben elkövetett visszaélés sem a szexről vagy a fizikai erőről szól. A hatalomról szól, hogy az egyik fél úgy érzi, bármit megtehet a másikkal, hatalma van felette. Ha viszont valakinek hatalma van, abból nehéz kitörni. Egy iskolai közösségnek együttes felelőssége, hogy észrevegyék, ha valami nincs rendben, még akkor is, ha taburól van szó. Ezeknek a tabuknak ugyanis nincs helye egy gyerek életében sem. 

Nem gondoljuk, hogy könnyű erről beszélni, vagy hogy ez egy egyszerűen kezelhető helyzet, de épp ezért kellenek az olyan alkotások, mint a Szép csendben. Ha úgy érzed, számodra is fontos ez a téma, gyere el október 18-án a Művész Moziba a 20 órakor kezdődő jótékonysági vetítésére, és nézzük meg együtt a filmet! A vetítést követően a Yelon két pszichológus munkatársa, Könyves Krisztina és Varga Aida Nagy Zoltánnal, a film rendezőjével beszélgetnek, hogy segítsenek ledönteni a tabukat. Az este folyamán befolyt forgalmazói bevételt a Vertigo Média a Hintalovon Alapítványnak ajánlja fel, így mozijegyeddel a munkánkat is támogatod. 

A jótékonysági vetítés eseménye a Facebookon

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

MInden gyereknek joga van a suliban

Minden gyereknek joga van a suliban …

Mit jelentenek a gyerekjogok az iskolában? Lehet-e enni a tanórán? Ki mehet-e a gyerek pisilni óra közben? Ha kíváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Jól válni gyerekkel – Felelős szülők 10 pontja

A válás nehéz, főleg ha gyerek is érintett benne, de hisszük, hogy lehet jól válni! Ebben igyekszünk segíteni a felelős szülők 10 pontjával!

Cikkajánló

×
×

Cart