Szép csendben – film a hatalom és erőszak viszonyáról

Nagy Zoltán új rendezése egy nagyon fontos témát mutat be, segítve ezzel ledönteni a köré épült tabukat - vagy legalább azok egy részét. Szép csendben: új magyar film a gyerekekkel szemben elkövetett visszaélésekről.

Hintalovon

2019.10.11.

A gyerekjogok nem elvont jogszabályok: a gyerekek egyetemes és mindenkori szükségleteit foglalják össze. Minden gyereknek joga van ugyanis a biztonságos, gondtalan gyerekkorhoz. Ha viszont valaki visszaél vélt vagy valós jogaival, közbe kell avatkozni. Ezt a hihetetlenül bonyolult és nehéz helyzetet mutatja be a Szép csendben című film.

Ahogy minden erőszak, úgy a gyerekekkel szemben elkövetett visszaélés sem a szexről vagy a fizikai erőről szól. A hatalomról szól, hogy az egyik fél úgy érzi, bármit megtehet a másikkal, hatalma van felette. Ha viszont valakinek hatalma van, abból nehéz kitörni. Egy iskolai közösségnek együttes felelőssége, hogy észrevegyék, ha valami nincs rendben, még akkor is, ha taburól van szó. Ezeknek a tabuknak ugyanis nincs helye egy gyerek életében sem. 

Nem gondoljuk, hogy könnyű erről beszélni, vagy hogy ez egy egyszerűen kezelhető helyzet, de épp ezért kellenek az olyan alkotások, mint a Szép csendben. Ha úgy érzed, számodra is fontos ez a téma, gyere el október 18-án a Művész Moziba a 20 órakor kezdődő jótékonysági vetítésére, és nézzük meg együtt a filmet! A vetítést követően a Yelon két pszichológus munkatársa, Könyves Krisztina és Varga Aida Nagy Zoltánnal, a film rendezőjével beszélgetnek, hogy segítsenek ledönteni a tabukat. Az este folyamán befolyt forgalmazói bevételt a Vertigo Média a Hintalovon Alapítványnak ajánlja fel, így mozijegyeddel a munkánkat is támogatod. 

A jótékonysági vetítés eseménye a Facebookon

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Ajánlás -iskolaőr

Ajánlás iskolaőröknek, intézményvezetőknek

Hogyan tudnak partneri viszonyt kialakítani és együttműködni az iskolaőrök és intézményvezetők a gyerekek és a felnőttek biztonsága érdekében? Ha kiváncsi vagy ajánlásunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Ismerd meg a jogaidat! – Gyerekjogokról gyerekeknek

18 éven aluli vagy és mindig csak a kötelességeiddel jönnek? Ismerd meg a jogaidat is, ez a kiadványunk neked szól! A gyerekjog világnézet:)

Ajánlások újságíróknak: interjúkészítés gyerekekkel

Hogyan lehet felelősen interjút készíteni gyerekjogi szempontból a gyerekekkel. A média munkatársainak szóló anyagunkban 14 pontban foglaljuk össze, töltsd le ajánlásunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart