Az ENSZ Környezetvédelmi Programja online konzultációt indított

Mondd el az ENSZ-nek, mit gondolsz a klímaváltozással kapcsolatos törekvéseiről, és gyűjtsd össze a gyerekek rajzait, történeteit, véleményét is. Angol, környezetvédelmi és más táborokba is jó program!

Hintalovon

2022.07.07.

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja online konzultációt indított gyerekek és felnőttek körében, hogy megismerje a véleményét az ENSZ klímaváltozással kapcsolatos közös kötelezettségvállalásáról. 2022. július 15. péntekig bárki elküldheti észrevételeit a nemzetközi szervezetnek, akár az online kérdőív kitöltésével, akár gyerekrajzok vagy történetek megosztásával. 

Az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja (UNEP) az ENSZ része, védi a gyermekek egészséges környezethez való jogát, és előmozdítja az emberek és a bolygó közötti fenntartható kapcsolatot. Az UNEP szeretné megismerni a gyerekek és felnőttek környezetvédelmi aggodalmait, és azt hogy, hogyan tudná jobban támogatni a környezet védelmére irányuló tevékenységeiket.

A gyerekek világszerte fontos szerepet játszanak a környezet védelmében és a környezeti problémák új megoldásainak kidolgozásában. Ez magában foglalja a kampányokat, a globális klímasztrájkokat, sőt, még a kormányaikat is bíróság elé viszik. A gyermekek véleményét meg kell hallgatni, tiszteletben kell tartani, és aszerint kell cselekedni.

Ez az anonim felmérés lehetőséget nyújt a gyerekeknek és a felnőtteknek, hogy 2022. július 15-ig elmondják véleményüket, észrevételeiket, tapasztalataikat és javaslataikat a környezetvédelemmel és az UNEP munkájával kapcsolatban. Válaszaik segíteni fogják az UNEP-et abban, hogy cselekvési tervet készítsenek. 

2021 júniusában az ENSZ több szervének vezetője közös kötelezettségvállalást tett közzé a gyermekek, a fiatalok és a jövő nemzedékek egészséges környezethez való joga mellett (a közös kötelezettségvállalás itt olvasható). A témával az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága is foglalkozik, aki a környezetvédelem gyerekjogi vonatkozásairól szóló fontos dokumentumon dolgozik (ez lesz a 26. számú általános kommentár az ENSZ Gyermekjogi Egyezményéhez). 

Gyerekeknek szóló kérdőív: ​​https://bit.ly/R2HEcyf

Felnőtteknek szóló kérdőív: https://bit.ly/consultationR2HE

A gyerekek más formában, például történetekben vagy rajzokban is megoszthatják észrevételeiket, amelyeket ide várnak: marina.venancio@un.org. 

További információk: Marina Venâncio (marina.venancio@un.org).

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek és a szexualitás

Felvilágosítás – Mikor és mit mondjunk a gyerekeknek a szexualitásról?

Mikor kezdjünk el beszélni a gyerekeknek a szexualitásról? Mikor és milyen információkat, hogyan osszunk meg a gyerekekkel? A felvilágosítás egy folyamat.

Iskolaváltás szabályai – Összefoglaló plakát

Elköltöztök? Bántják a gyereked az iskolában? Ha kíváncsi vagy az iskolaváltással kapcsolatos legfontosabb információkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Párkapcsolat vagy szülőség?

Párkapcsolat vagy szülőség?

Szülőként annyi mindenre kell figyelni... Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek a párkapcsolatot megerősíteni.

Cikkajánló

×
×

Cart