SozialMaire-jelöltek között a Hintalovon Alapítvány NEMECSEK Sport Programja

SozialMaire-jelöltek közé kerültünk a NEMECSEK Sport Programunkkal. Összesen 290 pályázatból kerültünk be a legjobb 34 közé.

Hintalovon

2024.03.05.

Óriási öröm és megtiszteltetés ért bennünket. 2024 februárjában a NEMECSEK Sport Programunk bekerült a SozialMaire 34 olyan jelöltje közé, akiket összesen 290 pályázatból választott ki a nemzetközi szakértői zsűri. Ezáltal mi is lehetőséget kaptunk, hogy részt vehessünk a bécsi díjátadón.
Külön öröm számunkra, hogy a nyolc magyar jelölt közé bekerült az Appy is, akik irodai infrastruktúrájukkal és szakmai támogatásukkal segítik alapítványunkat, hogy még hatékonyabban, eredményesebben dolgozhassunk a gyerekekért és jogaikért.

SozialMarie pályázat

A SozialMarie – Prize for Social Innovation kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációkat díjaznak Közép- és Kelet-Európa minden szektorából. A SozialMarie-val, a legrégebbi európai társadalmi innovációs díjjal az idén május 1-én, Bécsben tüntetnek ki 15 olyan, kiemelkedő projekt gazdáit, amelyek új megközelítésmódokkal adnak innovatív válaszokat addig nem vagy nem megfelelően kezelt, illetve korábban ismeretlen kihívásokra. 

2019-ben a YELON Programunkkal egyszer már bekerültünk a SozialMarie díjazottai közé, idén pedig a NEMECSEK Sport Programmal veszünk részt a pályázaton. NEMECSEK Sport Programunkban azért dolgozunk, hogy sportegyesületek és klubok elkészítsék a saját gyerekvédelmi útmutatójukat, ami biztonságosabbá teszi a sportoló gyerekek számára a sportolást.

A gyerekvédelmi útmutató egy olyan dokumentum, ami keretekbe foglalja, hogy mit tesz az iskola, vagy bármilyen gyerekekkel foglalkozó szervezet azért, hogy megvédje a gyerekeket a közösségükben előforduló bántalmazástól. Ez a dokumentum leírja, összefoglalja azokat az elveket és szabályokat, amelyek segítik, hogy mindenki – a gyerekek és a felnőttek egyaránt – biztonságban érezze magát a közösségben. Az útmutató többek között olyan kérdésekre ad választ, hogy:

  • a gyerekek védelme szempontjából kinek mi a felelőssége,
  • hogyan lehet jelezni egy bántalmazási esetet,
  • mi fog történni az intézményen belüli jelzés után,
  • hogyan kezeli az intézmény az online térben történt bántalmazásokat,
  • mit tesz a megelőzés érdekében.

Szeretettel gratulálunk minden továbbjutó pályázónak és alig várjuk a májusi eredményhirdetést! Addig is tegyünk együtt a sportoló gyerekek biztonságáért, keressetek minket a részletekért!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Kamaszkor – útikalauz (a felvilágosításról) szülőknek 2. rész

A kamaszkor nehéz. Segítünk eligazodni a kamaszkor kényes nevelési kérdéseiben, legyen szó felvilágosításról, szexuális nevelésről, más fontos kérdésekről.

Mitől jó a digitális oktatás: tippek gyerekektől tanároknak

Tudd meg, hogy a gyerekek szerint mi teheti jobbá a digitális oktatást, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le tanároknak szóló tippjeinket!

Cikkajánló

×
×

Cart