SozialMaire-jelöltek között a Hintalovon Alapítvány NEMECSEK Sport Programja

SozialMaire-jelöltek közé kerültünk a NEMECSEK Sport Programunkkal. Összesen 290 pályázatból kerültünk be a legjobb 34 közé.

Hintalovon

2024.03.05.

Óriási öröm és megtiszteltetés ért bennünket. 2024 februárjában a NEMECSEK Sport Programunk bekerült a SozialMaire 34 olyan jelöltje közé, akiket összesen 290 pályázatból választott ki a nemzetközi szakértői zsűri. Ezáltal mi is lehetőséget kaptunk, hogy részt vehessünk a bécsi díjátadón.
Külön öröm számunkra, hogy a nyolc magyar jelölt közé bekerült az Appy is, akik irodai infrastruktúrájukkal és szakmai támogatásukkal segítik alapítványunkat, hogy még hatékonyabban, eredményesebben dolgozhassunk a gyerekekért és jogaikért.

SozialMarie pályázat

A SozialMarie – Prize for Social Innovation kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációkat díjaznak Közép- és Kelet-Európa minden szektorából. A SozialMarie-val, a legrégebbi európai társadalmi innovációs díjjal az idén május 1-én, Bécsben tüntetnek ki 15 olyan, kiemelkedő projekt gazdáit, amelyek új megközelítésmódokkal adnak innovatív válaszokat addig nem vagy nem megfelelően kezelt, illetve korábban ismeretlen kihívásokra. 

2019-ben a YELON Programunkkal egyszer már bekerültünk a SozialMarie díjazottai közé, idén pedig a NEMECSEK Sport Programmal veszünk részt a pályázaton. NEMECSEK Sport Programunkban azért dolgozunk, hogy sportegyesületek és klubok elkészítsék a saját gyerekvédelmi útmutatójukat, ami biztonságosabbá teszi a sportoló gyerekek számára a sportolást.

A gyerekvédelmi útmutató egy olyan dokumentum, ami keretekbe foglalja, hogy mit tesz az iskola, vagy bármilyen gyerekekkel foglalkozó szervezet azért, hogy megvédje a gyerekeket a közösségükben előforduló bántalmazástól. Ez a dokumentum leírja, összefoglalja azokat az elveket és szabályokat, amelyek segítik, hogy mindenki – a gyerekek és a felnőttek egyaránt – biztonságban érezze magát a közösségben. Az útmutató többek között olyan kérdésekre ad választ, hogy:

  • a gyerekek védelme szempontjából kinek mi a felelőssége,
  • hogyan lehet jelezni egy bántalmazási esetet,
  • mi fog történni az intézményen belüli jelzés után,
  • hogyan kezeli az intézmény az online térben történt bántalmazásokat,
  • mit tesz a megelőzés érdekében.

Szeretettel gratulálunk minden továbbjutó pályázónak és alig várjuk a májusi eredményhirdetést! Addig is tegyünk együtt a sportoló gyerekek biztonságáért, keressetek minket a részletekért!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

kamaszkor útikalauz

Kamaszkor – Útikalauz (felvilágosításhoz) szülőknek 1. rész

A kamaszkor nehéz. Segítünk eligazodni a kamaszkor kényes nevelési kérdéseiben, legyen szó felvilágosításról, szexuális nevelésről, más fontos kérdésekről.

Az integrált gyermekvédelmi rendszer 10 alapelve

Ismerd meg az EU által kidolgozott integrált gyermkvédelmi rendszer 10 alapelvét, melyek mentén a Hintalovon Alapítvány is működik!

Iskolaváltás szabályai – Összefoglaló plakát

Elköltöztök? Bántják a gyereked az iskolában? Ha kíváncsi vagy az iskolaváltással kapcsolatos legfontosabb információkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart