Mert nem csak szörnyek járnak odakint. Veletek együtt mi is ott vagyunk.

A tudás hatalom és erőssé tesz. Legyél a hősünk, aki fel tudja venni a harcot a gyerekbántalmazás ellen és jelentkezz pedofíliáról szóló 1,5 órás online képzésünkre!

Hintalovon

2024.02.22.

Kevés téma van, amely annyira felkorbácsolja az érzelmeket, mint a pedofília. Teljesen érthetően, hiszen benne van minden, ami extrém indulatokat válthat ki: egy kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekek, hatalommal való visszaélés, a bizalom megbecstelenítése, mélységes traumatizálás, a gyerekkor elrablása… Az embereket érdekli a téma, azonban általában csak keveset tudnak a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélésekről. Ez nem véletlen. Kevés a kutatás, alig van megbízható adat, az áldozatok rejtőzködnek, az elkövetők jó része ellen sosem indul eljárás. 

De bármennyire nehéz is tisztán látni ebben a témában, csak a  szembenézés, a kérdések felvetése és a válaszkeresésé vezethet ahhoz, hogy értsük, mivel állunk szemben. 

Hiszünk abban, hogy önmagában az aggodalom és a féltés nem elég ahhoz, hogy a gyerekek biztonságban és jól legyenek. Ahhoz, hogy a gyerekeket megvédjük és a jogaikat érvényesíteni tudjuk elsősorban tudásra van szükség. Olyan ismeretekre, amik segítenek abban, hogy jól értsük a gyermekbántalmazások természetét, az elkövetőket és az erőszak következményeit. 

Ezért összegyűjtöttünk minden naprakész tudást arról, hogy kik azok a pedofilok, miért válik valaki szexuális ragadozóvá, hogyan kezd el valaki szexuális érdeklődéssel tekinteni a gyerekekre, és elkészítettünk egy olyan rövid, tényekre és adatokra alapozott, közérthető nyelven megfogalmazott képzést, ami mindenkinek segíthet abban, hogy jól értse ezt az egész jelenséget.

Miért fontos ez?

  • Mert nem tudjuk a gyerekeket megvédeni akkor, ha nem ismerjük az ellenük elkövetett bántalmazás esetek valódi természetét! 
  • Mert mind felelősök vagyunk azért, hogy a környezetünkben élő gyerekek jól legyenek! 
  • Mert nem csak szörnyek járnak odakint, hanem mi is ott vagyunk! A gyerekek jólléte, védelme és biztonsága a mi felelősségünk is. 

Az online képzésre bárki regisztrálhat, és elvégzéséről tanúsítványt kérhet. 

A poszthoz kapcsolódó anyagaink:

Mi a pedofília, és mik a legfontosabb tudnivalók a gyermekekkel szembeni szexuális erőszakról? – ingyenes e-learning képzés felelős felnőtteknek

Mit tehetünk felelős felnőttként azért, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Hogyan beszélj a gyerekeknek a gyerekjogokról?

Mik azok a gyerekjogok és hogyan beszélgess róluk gyerekeddel? Az alábbi pontok ebben nyújtanak segítséget.

Online zaklatás- Kérdések és válaszok fiataloknak

Ne posztolj

Ne posztolj a gyerekről!

Tudod mi az a digitális lábnyom? Tudtad, hogy van összefüggés a posztolt képek és az iskolai bullying között? Legyetek online is biztonságban!

Cikkajánló

×
×

Cart