Szexuális edukáció az iskolában – Hogyan beszéljünk kamaszokkal a határokról: igenekről és nemekről? – e-learning képzés

Mi a különbség felvilágosítás és szexedukáció között, és hogyan előzheti meg a szexedukáció a gyerekekkel szembeni szexuális visszaéléseket? Ha érdekelnek a válaszok, jelentkezz még ma képzésünkre!  

Dátum

Bármikor elvégezhető

Időtartam

10 óra, egyéni ütemben végezhető

Kinek ajánljuk?

pedagógusoknak és felelős felnőtteknek

Típus

online

Elérhetőség

Támogatási összeg

5 000 Ft

Tematika

  • Az iskola és a szülő feladata a szexuális neveléseben: tévhitek és igazságok, szexedukáció és felvilágosítás kapcsolata, szexualitás fogalma
  • Énkép és lelki változások: a kamaszok énképe és lelki változásaik
  • Testkép és szexualitás: Kamaszok testképe, testi változásaik, kamaszkori szexualitás
  • Szexedukációs foglalkozás előkészítése: gyerekek reakciójára való felkészülés, szexedukáció a gyakorlatban, reakcióval kapcsolatos esettanulmányok
  • A pedagógusok szerepe és felelőssége: tabuk és titkok, pedagógusok felelősségének korlátai

Leírás

 

A szexuális nevelés nem (csak) a szexről szól. A szexualitásunknak része a testképünk, az önértékelésünk, az érzéseink, a kapcsolataink – akár párkapcsolatok, akár barátságok, vagy családi kapcsolatok -, a sok beszélgetés, amit gyerekkorunktól kezdve hallunk és folytatunk, illetve a szüleinktől és barátainktól érkező minták is. Így hát rengeteg hatás és változás éri ezt gyerekkortól felnőttkorig és tulajdonképpen életünk hátralevő idejében is.

Így hatással van rájuk az is, hogy az iskolában egy felvilágosító órát hallgatnak végig, vagy tudatos, többszöri szexuális nevelésben részesülnek. A képzés összeállításának során mindvégig az volt a célunk, hogy a pedagógusok tisztábban lássák szerepüket, és az iskolai szexedukáció adta korlátok helyett a lehetőségeiket is.

Továbbképzési pontszám beszámítása:

A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló  277/1997. (XII. 22.) Korm. Rendelet (továbbiakban: Rendelet) 5.  §  (3) bekezdés d) pontja alapján a hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri. A Rendelet (6) bekezdése szerint a továbbképzés beszámításához az szükséges, hogy a munkáltató a részvételről kiállított okirat vagy a képzési program, illetve a résztvevő írásbeli beszámolója vagy a kutatást vezető intézmény, kutatóhely igazolása, a szaktanácsadó értékelése, elemzése alapján a továbbképzést elfogadja.

A képzés teljes egészében online, e-learning formában valósul meg. A résztvevő saját ütemben haladva, időlimit nélkül végezheti el a képzést. A képzés elvégzésének feltétele a képzés teljes egészének teljesítése, valamint a köztes ellenőrző feladatok illetve esettanulmányok megoldása.

A képzést adományért cserébe tudod teljesíteni. Minden képzésnél megadtunk egy minimális támogatási összeget, de ha szeretnéd, nagyobb összeggel is támogathatod munkánkat. A képzéshez a ‘Jelentkezem’ gombra kattintva tudsz hozzáférni.

A tananyag az eSense Human Resources Szolgáltató Nyrt.  és az OTP Bank támogatásával készült.

Következő események

Gyerekek részvétele a rájuk vonatkozó eljárásokban – akkreditált hibrid ügyvédképzés – 2024. 06. 18. – EARLY BIRD

Hogy néz ki a gyerekrészvétel az ügyvédi gyakorlatban, és mit tehetsz azért, hogy ez gyerekközpontú módon valósuljon meg? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!

15 000 Ft

A gyerekekkel szembeni erőszak és kortárs bántalmazás – e-learning pedagógus-továbbképzés

Mit tehetünk pedagógusként a gyerekekkel szembeni erőszak és kortárs bántalmazás ellen? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

Ingyenesen is elérhető

Mi a pedofília, és mik a legfontosabb tudnivalók a gyermekekkel szembeni szexuális erőszakról? – ingyenes e-learning képzés felelős felnőtteknek

Mit tehetünk felelős felnőttként azért, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

Ingyenesen is elérhető