Szexedukáció pedagógusoknak – e-learning képzés

Mit jelent a gyerekbántalmazás és mit tehetünk ellene szakemberként? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!  

Dátum

Bármikor elvégezhető

Időtartam

10 óra, egyéni ütemben végezhető

Kinek ajánljuk?

pedagógusoknak

Típus

online

Elérhetőség

Támogatási összeg

Ft

Tematika

  • Az iskola és a szülő feladata a szexuális neveléseben: tévhitek és igazságok, szexedukáció és felvilágosítás kapcsolata, szexualitás fogalma
  • Énkép és lelki változások: a kamaszok énképe és lelki változásaik
  • Testkép és szexualitás: Kamaszok testképe, testi változásaik, kamaszkori szexualitás
  • Szexedukációs foglalkozás előkészítése: gyerekek reakciójára való felkészülés, szexedukáció a gyakorlatban, reakcióval kapcsolatos esettanulmányok
  • A pedagógusok szerepe és felelőssége: tabuk és titkok, pedagógusok felelősségének korlátai

Leírás

 

A szexuális nevelés nem (csak) a szexről szól. A szexualitásunknak része a testképünk, az önértékelésünk, az érzéseink, a kapcsolataink – akár párkapcsolatok, akár barátságok, vagy családi kapcsolatok -, a sok beszélgetés, amit gyerekkorunktól kezdve hallunk és folytatunk, illetve a szüleinktől és barátainktól érkező minták is. Így hát rengeteg hatás és változás éri ezt gyerekkortól felnőttkorig és tulajdonképpen életünk hátralevő idejében is.

Így hatással van rájuk az is, hogy az iskolában egy felvilágosító órát hallgatnak végig, vagy tudatos, többszöri szexuális nevelésben részesülnek. A képzés összeállításának során mindvégig az volt a célunk, hogy a pedagógusok tisztábban lássák szerepüket, és az iskolai szexedukáció adta korlátok helyett a lehetőségeiket is.

Továbbképzési pontszám beszámítása:

A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló  277/1997. (XII. 22.) Korm. Rendelet (továbbiakban: Rendelet) 5.  §  (3) bekezdés d) pontja alapján a hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri. A Rendelet (6) bekezdése szerint a továbbképzés beszámításához az szükséges, hogy a munkáltató a részvételről kiállított okirat vagy a képzési program, illetve a résztvevő írásbeli beszámolója vagy a kutatást vezető intézmény, kutatóhely igazolása, a szaktanácsadó értékelése, elemzése alapján a továbbképzést elfogadja.

A tananyag az eSense Human Resources Szolgáltató Nyrt.  és az OTP Bank támogatásával készült.

Következő események

Kiskorú gyerekek részvétele a rájuk vonatkozó eljárásokban – akkreditált ügyvédképzés – 2023.12.11.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyakorlatorientált, esetközpontú szakmai képzést hirdet gyerekeket érintő ügyekkel foglalkozó ügyvédeknek. Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

Ingyenesen is elérhető

Kiskorú gyerekek részvétele a rájuk vonatkozó eljárásokban – akkreditált ügyvédképzés – 2023.11.23.

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyakorlatorientált, esetközpontú szakmai képzést hirdet gyerekeket érintő ügyekkel foglalkozó ügyvédeknek. Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

Ingyenesen is elérhető

Gyerekjogok és a válás – akkreditált e-learning ügyvédképzés

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyakorlatorientált szakmai képzést hirdet gyerekeket érintő ügyekkel foglalkozó ügyvédeknek. Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

Ingyenesen is elérhető