Bridge Booklist – 21 könyv 21. századi gyerekeknek

Íme egy gyerekkönyv-lista szülőknek a hétköznapok kihívásairól. Legyen szó elfogadásról, iskolai zaklatásról, mozaikcsaládokról, háborúról vagy önbizalomról.

Hintalovon

2023.12.18.

Te is emlékszel még a gyerekkori kedvenc meséidre és történeteidre, ugye? Arra, hogy melyik főhősben ismertél magadra és hogy mennyi, a te életedhez is kísértetiesen hasonló, kihívásokkal küzdött ő is. A könyvek segíthetnek a mindennapi és a nem is olyan mindennapi élethelyzetek megértésében, átkeretezésében és akár azok megoldásában is. Ez a mai gyerekek esetében sincs másképp, csak talán a kihívások lettek egy kicsit mások. 

Rengeteg különböző stílusú, témájú és minőségű gyerekkönyv van a piacon, amik közül szülőként néha nagyon nehéz választani. Az Edison Platform Gondolkodó Körének szakértők által létrehozott gyerekkönyvlistája most olyan hiteles történeteket és meséket ajánl, amikkel támogatni tudjuk a gyerekeket a hétköznapok és a 21. század kihívásaival való megküzdésben, legyen szó elfogadásról, iskolai zaklatásról, mozaikcsaládokról, háborúról vagy önbizalomról.

A listán található sokszínű könyvek segíthetnek növelni a gyerekek önbizalmát, önelfogadását, rugalmasságát és türelmét. Iránytűt adhat nekik, hogy jobban megértsék a körülöttük lévő világot, valamint támogatni tudják a szülőket is a nehezebb témákról való beszélgetésekben. Olvasd el a szakértők ajánlását az alábbi oldalon: 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

28 pozitív mondat – Plakát

Összegyűjtöttünk ehhez 28 mondatot, amivel bátoríthatod a gyerekedet és kifejezheted mennyire szereted őt.

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Tanárként a digitális osztályteremben

Összeállítottunk egy segítő anyagot a tanároknak, melyben az aktuális helyzettől a digitális gyerekeken át a konkrét praktikákig, technikákig, valamint a magunkról való gondoskodásig számos, hasznos információt gyűjtöttek össze.  Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd összefoglalónkat!

Cikkajánló

×
×

Cart