Bridge Booklist – 21 könyv 21. századi gyerekeknek

Íme egy gyerekkönyv-lista szülőknek a hétköznapok kihívásairól. Legyen szó elfogadásról, iskolai zaklatásról, mozaikcsaládokról, háborúról vagy önbizalomról.

Hintalovon

2023.12.18.

Te is emlékszel még a gyerekkori kedvenc meséidre és történeteidre, ugye? Arra, hogy melyik főhősben ismertél magadra és hogy mennyi, a te életedhez is kísértetiesen hasonló, kihívásokkal küzdött ő is. A könyvek segíthetnek a mindennapi és a nem is olyan mindennapi élethelyzetek megértésében, átkeretezésében és akár azok megoldásában is. Ez a mai gyerekek esetében sincs másképp, csak talán a kihívások lettek egy kicsit mások. 

Rengeteg különböző stílusú, témájú és minőségű gyerekkönyv van a piacon, amik közül szülőként néha nagyon nehéz választani. Az Edison Platform Gondolkodó Körének szakértők által létrehozott gyerekkönyvlistája most olyan hiteles történeteket és meséket ajánl, amikkel támogatni tudjuk a gyerekeket a hétköznapok és a 21. század kihívásaival való megküzdésben, legyen szó elfogadásról, iskolai zaklatásról, mozaikcsaládokról, háborúról vagy önbizalomról.

A listán található sokszínű könyvek segíthetnek növelni a gyerekek önbizalmát, önelfogadását, rugalmasságát és türelmét. Iránytűt adhat nekik, hogy jobban megértsék a körülöttük lévő világot, valamint támogatni tudják a szülőket is a nehezebb témákról való beszélgetésekben. Olvasd el a szakértők ajánlását az alábbi oldalon: 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Top 10 ötlet a digitális oktatáshoz – Plakát

Mitől működne jobban a digitális oktatás? Mire van szüksége a gyerekeknek a hatékony online tanuláshoz? Megkérdeztük a gyerekeket!

28 pozitív mondat – Plakát

Összegyűjtöttünk ehhez 28 mondatot, amivel bátoríthatod a gyerekedet és kifejezheted mennyire szereted őt.

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart