A gyerekek különleges jogai: te ismered őket?

Ha még nem vagy 18, gyereknek számítasz a törvény előtt: vannak különleges jogaid. Te tudod, mik ezek, és mit jelentenek?

Hintalovon

2017.11.21.

Ha még nem múltál el 18 éves, gyerek vagy. Gyerekként különleges jogaid is vannak, amelyeket az ENSZ Gyermekjogi egyezménye sorol fel. 

Elsősorban a szüleid felelőssége, hogy gondoskodjanak rólad, és segítsenek a jogaid érvényesülésében. Az államnak is mindent meg kell tennie ezért. Te is tehetsz a gyerekek jogaiért, már azzal is, hogy megismered és tiszteletben tartod őket.

További tartalmak a témában

Mondd el az ENSZ-nek, mit gondolsz a klímaváltozással kapcsolatos törekvéseiről, és gyűjtsd össze a gyerekek rajzait, történeteit, véleményét is. Angol, környezetvédelmi és más táborokba is jó program!
A Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Központja is részt vett a PILnet, a pro bono ügyvédek legnagyobb nemzetközi fórumán, 70 ország 750 képviselőjével.
A Tanácsadó Központunk gyűjti a gyerekek leggyakoribb, gyerekjoggal kapcsolatos kérdéseit, hogy azokat feldolgozva hozzáférhetővé tehesse.
Milyen ma gyereknek lenni Magyarországon? Ki tudhatná ezt jobban, mint maguk a gyerekek. Az ő véleményükre kíváncsi az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága, ezért 2018 őszén kampány indult ennek megismerésére “Te hogy látod?” címmel. Diákönkénteseink, a Gyermekjogi Követek részvételével elkészült jelentés 5300 gyerek véleményét mutatta be az ENSZ számára.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mik azok a gyermekjogok? – interaktív tananyag

Mire van szüksége egy gyereknek? Mitől kell védeni őket? Mik azok a gyerekjogok? És egyáltalán ki számít gyereknek? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le legújabb interaktív tananyagunkat!

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart