Felelősen a gyerekekért – Gyermekbarát média és reklám védjegy

A Gyermekbarát Média és Reklám védjegyhasználati szabályai
Felelősen a gyerekekért

Hintalovon

2023.02.04.

A Gyermekbarát média és reklám – Felelősen a gyerekekért védjegy tulajdonosa a Hintalovon Alapítvány. A védjegyet 2021. július 16-án vette lajstromba a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. 

A védjegy használatára minden olyan szervezet jogosult, amely a Hintalovon Alapítvány által szervezett, jogszerű és etikus gyermek reklámokkal és média tartalmakkal kapcsolatos megfelelési programban részt vesz, a felelősségvállalást tükröző belső szabályzatot vezet be és az ahhoz kapcsolódó feladatokat elvégzi. 

A belső szabályzatok magukban foglalják a jogszerű és etikus reklámozással kapcsolatos megfelelőségi szabályozást (compliance), valamint a vizuális és szöveges média tartalom gyártásra vonatkozó gyermekvédelmi irányelveket (safeguarding policy).

Mit jelent a Gyermekbarát média és reklám védjegy a gyakorlatban?

A szabályzatok bevezetésének integráns része a kapcsolódó személyes és online tréningek és felkészítések elvégzése, a szervezeten belül a megfelelő belső folyamatok kialaítása és olyan kompetens és felelős munkatársak kijelölése (focal point), akik a szervezeten belüli folyamatokat segítik és támogatják. 

A program eredményeként védjegy használatára jogosult a szervezet. 

A védjegyhasználat díja a bevezetés évében 4000 Euro. Minden további évben 2000 Euro éves díj megfizetésére köteles a védjegyhasználatra jogosult szervezet, aminek részeként a védjegyhasználaton felül meghatározott óraszámban konzultációra és mentorálásra is jogosulttá válik. 

A védjegy használati szerződés egy évre szól, aminek végén a szervezetnek eleget kell tennie a beszámolási kötelezettségének.

Miért a Gyermekbarát média és reklám védjegy a jó megoldás az értékalapú tartalomgyártás és reklám közvetítésére?

  • a védjegy azt igazolja, hogy a használatára jogosult szervezet nemzetközi standardoknak is megfelelő auditáláson esett át,
  • a védjegy használatára csak az jogosult, akinek van megfelelőségi szabályzata, gyermekvédelmi irányelve és munkatársai gyermekjogi képzésben is részesültek,
  • a védjeggyel rendelkező szervezetek reklámjaikban és a tartalomgyártás során tiszteletben tartják a jövő nemzedékek jogait, érdekeit és szükségleteit – a védjegy használat során a GVH legújabb esetjogával és az 1991. évi XXXI. törvénnyel (Gyermekjogi egyezmény) összhangban, gyermeknek minősül minden 18 éven aluli személy,
  • a védjegy használatával a vállalat ESG értéke növelhető (az S pillér alatt).

Hogyan lehet a programhoz kapcsolódni és hogyan válhat jogosulttá egy szervezet a védjegy használatára? 

Bármilyen szervezet jelezheti a Hintalovon Alapítvány felé a védjegyhasználti jog megszerzésére vonatkozó szándékát az info@hintalovon.hu e-mail címen. Az alapítvány a jelentkezés sorrendjében, a kapacitástól függően, folyamatosan látja el a védjegyhasználathoz kapcsolódó feladatokat. 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

MInden gyereknek joga van a suliban

Minden gyereknek joga van a suliban …

Mit jelentenek a gyerekjogok az iskolában? Lehet-e enni a tanórán? Ki mehet-e a gyerek pisilni óra közben? Ha kíváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Rendezvényt szervezel gyerekekkel?

Ha gyerekek is lesznek az eseményen, amit szervezel, akkor ez az anyag neked szól. Mutasd meg, hogy ez egy olyan rendezvény, ahol egy gyerek nem eszköz és nem díszlet!

Cikkajánló

×
×

Cart