Játszótéri 1×1: Neked hintázik, Neked készül a homokfagyi

A jó gyerekkor rajtunk is múlik! - ezt üzeni a REGIO Játék és a Hintalovon Alapítvány összefogása, amelynek első lépéseként a szülői figyelem fontosságáról beszélnek majd játszótéri plakátok segítségével. A kampány üzenete a konkrét felvetéseken túl arról szól, hogy a szülőség nem egy velünk született képesség, hanem tanulható készség, amiben mindig van lehetőségünk fejlődni, új ismereteket, módszereket megtanulni.

Hintalovon

2019.05.29.

Játszótéri 1×1 kampánnyal indul a REGIO Játék és a Hintalovon Alapítvány együttműködése

A jó gyerekkor rajtunk is múlik! – ezt üzeni a REGIO Játék és a Hintalovon Alapítvány összefogása, amelynek első lépéseként a szülői figyelem fontosságáról beszélnek majd játszótéri plakátok segítségével. A rövid – 5 pontos -, szülőknek szóló Játszótéri 1×1 olyan alapvető, de mégis fontos kérdésekre hívja fel a figyelmet, hogy miért figyeljünk oda a gyerekre, miért fontos, hogy ne kiabáljunk, miért éri meg, ha letesszük egy időre a mobiltelefont. A kampány üzenete a konkrét felvetéseken túl arról szól, hogy a szülőség nem egy velünk született képesség, hanem tanulható készség, amiben mindig van lehetőségünk fejlődni, új ismereteket, módszereket megtanulni.

“Minden nap gyereknap! Úgy gondoljuk, hogy vállalatunk szlogenje egybecseng azzal, amit a Hintalovon képvisel a gyerekjogok terén, hiszen minden nap van valami, amit meg tudunk tenni azért, hogy a gyerekek egy jobb világban nőjenek fel, ahol figyelembe veszik az ő érdekeiket – emelte ki Gyaraki Dávid, a REGIO Játék marketingvezetője. – Azért álltunk a Hintalovon Alapítvány mellé, mert őszintén hisszük, hogy együtt többet tudunk tenni a szemléletformálás érdekében.”

A REGIO Játék a közös együttműködés során arra vállalkozott, hogy országos elérését kihasználva még szélesebb körben juttassa el az Alapítvány gyermekjogi üzeneteit a szülőkhöz. Nem jogszabályokról és törvényekről szeretnének beszélni, hanem hétköznapi, bárki által könnyen megvalósítható, apró dolgokról, amelyek lépésről lépésre közelebb visznek minket ahhoz, hogy komolyan vegyük a gyerekek jogait: ennek első közös felhívása a Játszótéri 1×1 Szülőknek.

Az együttműködés a digitális szülőség, a minőségi idő, a közös játék témáit járják majd körül, azonnal használható, gyakorlati tippekbe ágyazva.

“A gyerekek szeretnek játszani, szükségük van rá, és nem utolsó sorban törvény írja elő, hogy joguk is van a játékra. A 21. századra mégis azt látjuk, hogy kezd eltűnni a szabad játék a gyerekek életéből. A játszóterek azonban megvannak, és bármilyen is a felszereltségük, egy odafigyelő szülővel és egy biztonságban lévő gyerekkel tökéletes helyszínei a játéknak – emelte ki Gyurkó Szilvia, az Alapítvány vezetője. – A REGIO Játékkal történő együttműködés abban segíti a munkánkat, hogy a partnerünkön keresztül még több szülőhöz tudjuk eljuttatni az üzenetet, hogy a »szülőség tanulható«.”

A játszótéri kampány 2019. május végén indul, elsőként a 11. és 12. kerület játszóterein lehet majd találkozni a plakátokkal. A Játszótéri kampányhoz bárki csatlakozhat, a Játszótéri 1×1 anyagai az együttműködés oldaláról letölthetőek.

Az együttműködés részletei megtalálhatók a www.hintalovon.hu/jatszoter oldalon.

REGIO Játékkereskedelmi Kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alapította Gyaraki József, a cég ügyvezetője. A piacvezető játékforgalmazó 100%-ig magyar tulajdonban van, ma már országszerte 34 játékbolttal rendelkezik, és közel 25%-os részesedésével piacvezető a hagyományos magyar játékpiacon, webshopjából körülbelül 10 000 különböző játék rendelhető. A REGIO Játék a világ többi országával egy időben biztosítja a magyar piac számára is a játékújdonságokat. www.regiojatek.hu

További tartalmak a témában

Mit tehetünk, ha a tartásdíj nincs tekintettel az inflációra?

Jelentős drágulás tapasztalható mindenhol, ami a gyereket nevelő családokat is súlyosan érinti. Az elvált szülők gyermekei ebből a szempontból külön veszélynek vannak kitéve, ha az esetükben megállapított tartásdíjat úgy szabályozta a bíróság (vagy úgy állapodtak meg a szülők), hogy az nincs tekintettel az inflációra.  

Magadról is posztolnád? – Kampány indul a szülők digitális tudatosságáért

 

Gyakori kérdések és válaszok a posztolásról

 

covudinder19 kutatás élet a koronavírus alatt

Élet a koronavírus idején a gyerekek szerint

Egy globális felmérés keretében 137 ország 26.258 gyereke osztotta meg a koronavírussal kapcsolatos gondolatait és tapasztalatait. A Hintalovon és gyerek önkéntesei a kérdőív lefordításával, valamint a kezdeményezés magyarországi népszerűsítésével támogatták a magyar gyerekek részvételét.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Adományoddal hozzájárulhatsz a Hintalovon folyamatos működéséhez, és fejlődéséhez, így még több gyermeknek tudunk segíteni.
Egyszeri

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Hintalovon termosz

Hintalovon termosz

Támogasd munkánkat, vidd magaddal üzeneteinket! Legyél te is Hintalovas és tarts velünk!

Mik azok a gyermekjogok

Mik azok a gyerekjogok? Plakát

Plakátunkon sorra vesszük a gyerekek jogait, ha ismered a jogaidat, akkor tudod tisztelni mások jogait is!

kamaszkor útikalauz

Kamaszkor – Útikalauz (felvilágosításhoz) szülőknek 1. rész

A kamaszkor nehéz. Segítünk eligazodni a kamaszkor kényes nevelési kérdéseiben, legyen szó felvilágosításról, szexuális nevelésről, más fontos kérdésekről.

Cikkajánló

×
×

Cart