Elkészült a Világszép Alapítvány Gyermekvédelmi Irányelve

Befejeződött a Világszép Alapítvány és a Hintalovon Alapítvány közös munkája – egy újabb szervezet gyermekvédelmi irányelve készült el a NEMECSEK Programnak köszönhetően.

Hintalovon

2021.05.14.

Befejeződött a Világszép Alapítvány és a Hintalovon Alapítvány közös munkája – egy újabb szervezet gyermekvédelmi irányelve készült el a NEMECSEK Programnak köszönhetően.

A gyermekvédelemben felnövekvő gyerekek a rendszer sajátosságai miatt gyakran kevés folyamatos, egyéni figyelemben részesülnek. A Világszép Alapítvány célja, hogy mindenki megtapasztalhassa az elfogadó szeretetet, az egyénre szabott figyelmet, és azt, hogy neki is szép és lehetőségekkel teli a világ. Az alapítvány már több, mint tíz éve foglalkozik gyermekotthonban élő gyerekekkel. Nyári táboraik, mesemondó, mentor programjuk, inkluzív óvodájuk és Létra Klubjuk mind azért jött létre, hogy hosszú távon kapcsolódhassanak 4 budapesti gyermekotthon lakóihoz.

A Világszép Alapítvány és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös munkája 2019-ben vette kezdetét és egy olyan Gyermekvédelmi Irányelvet hoztak létre a NEMECSEK Program keretében, amely segítségével megtalálták saját válaszaikat a gyerekekkel való biztonságos együttműködésre.

A hosszas közös munka eredményeképpen megszületett irányelv egy bárki számára elérhető dokumentum és nemcsak biztonságosabbá, de átláthatóbbá is teszi az alapítvány működését. A Világszép Alapítvány szakértő mentora és gyermekvédelmi irányelvért felelős munkatársa, Varga Debóra Vanda, aki az irányelv kidolgozásához szükséges belső csapat tagja, így nyilatkozik az együttműködésről.

Az Alapítvány számára nagyon fontos, hogy körültekintően és a lehető legnagyobb biztonságot megteremtve tudjunk a gyermekekhez kapcsolódni és jelen lenni az életükben. A gyermekvédelmi irányelv a biztonságos együttlét megteremtését és a veszélyeztető helyzetek felismerését, megelőzését és kezelését segíti a munkánk során.

Óriási lépés, ha egy szervezet úgy dönt, hogy felülvizsgálja jelenlegi kereteit, és lépéseket tesz azért, hogy biztonságosabbá váljon. Egy szervezet akkor működik egészségesen, ha minden tagja biztonságban érzi magát. A biztonságos működés alapja az átlátható keretrendszer, ami világos, egyértelmű és gyakorlatias. Ezt a keretrendszert hívják gyermekvédelmi irányelvnek.

Kép forrása: Világszép Alapítvány weboldala

A NEMECSEK Programhoz többféle módon lehet csatlakozni, akár önállóan az online kurzus segítségével, akár tanácsadói vagy partneri együttműködés keretében az Alapítvány segítségét igénybe véve. Ha kérdésed van, írj nekünk!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Vedd észre mások értékeit!- Plakát

Vedd észre mások értékeit – Plakát

Mi a közös a sarkantyús teknősben, a dongóban és az afrikai elefántban? Hogy nind rendelkeznek értékes tulajdonságokkal. Ha kíváncsi vagy állati jó, beszélgetésindító plakátjainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

A verés tilos

Miért tilos a verés? – Beszéljünk a fenyítés káros hatásairól

Miért ártalmas a pofon, a fenékre csapás vagy a tasli ? Milyen más nevelési technikákat tudunk alkalmazni helyette? Segítünk!

Cikkajánló

×
×

Cart