Te is elmosolyodsz, ha meglátsz valakit Hintalovon pólóban?

Mert mi igen. Ilyenkor legszívesebben odaszaladnánk hozzá és elmondanánk, hogy mennyire sokat jelent ez nekünk. Szerezd be legújabb pólónkat és legyél te is Hintalovas!

Hintalovon

2023.11.15.

Tele van az életünk szimbólumokkal. Ha azt gondoljuk, hogy ezek kizárólag a környezetünknek adnak információt rólunk, s csupán akkor tűzzük ki magunkra, amikor kilépünk otthonról, tévedünk. Vannak dolgok, amik még akkor is velünk és rajtunk vannak, amikor csak a szemetet visszük ki. A hajunk, a gyűrűnk, a pólónk, de még a cipőnk is. Nem kell, hogy márkás legyen, elég csak Forrest Gump mamájának szavaira gondolni: “….egész csomó dolgot elárul az emberről a cipője, hová megy az illető és hogy hol járt.”

A szimbólumaink között vannak olyanok, amik az életben betöltött szerepeinkről árulkodnak, és vannak olyanok is, ami egy adott közösséghez való tartozásunkat szimbolizálják. Bármelyikről is legyen szó, akarva-akaratlanul üzenünk a világnak. Az üzenet átadáson túl azonban van még egy fontos szerepe a szimbólumoknak. Amikor készülünk egy eseményre, egy ünnepre biztosan előkerülnek ezek a tárgyak és magunkon hordva, vagy a környezetünkbe helyezve, az ünnepet szimbolizálják. Azt az egy pillanatot, amikor mindannyian érezzük az ünnep meghittségét. Persze lehet most gondolni a karácsonyfára, a születésnapi gyertyákra, a terített asztalra vagy a szép ruhára, de akkor kimaradnak a hétköznapi ünnepek. Azok, amikor egy karkötő vagy egy pólófelirat alapján pontosan tudod, hogy a másiknak beszélhetsz olyan gondolatokról, amiket nem mindenkivel osztanál meg.

Vagy amikor az óvoda vagy iskola folyosóján szembejön veled egy másik szülő, akin ugyanaz a Hintalovon póló van, mint rajtad. Hogy ez is ünnepi pillanat? Ünnepi pillanat, amikor egy másodpercre elmosolyodik a lelkünk is? Igen. Amikor pontosan tudjuk, hogy egy közösséghez tartozunk, amikor tudjuk, hogy ugyanazok az értékek fontosak mindkettőnk számára, amikor szavak nélkül is értjük, hogy a gyerekjog világnézet.

De mit is szimbolizál egy Hintalovon póló?

  • Egy közösséget, amely azért tesz, hogy Magyarországon jobb legyen gyereknek lenni.
  • Egy hitet a biztonságba és a kiszámíthatóságba.
  • Egy hálót, amely védi és óvja a gyerekeket.
  • Egy igazságot, amely egyenlővé teszi az embert legyen bármilyen korú is.
  • Egy szemet, ami észrevesz. Egy fület, ami meghall és egy szájat, ami kimond.
  • Egy világot, amiben mindenki szerethető.

Neked mit jelent a Hintalovon?

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Jól válni gyerekkel – Felelős szülők 10 pontja

A válás nehéz, főleg ha gyerek is érintett benne, de hisszük, hogy lehet jól válni! Ebben igyekszünk segíteni a felelős szülők 10 pontjával!

3 + 1 tipp felelős felnőtteknek - Mit csinálj, ha megjelenik a fejtetvesség egy gyerekközösségben?

Mire figyeljünk, ha megjelenik a fejtetvesség egy gyerekközösségben? – 3 +1 tipp felelős felnőtteknek

Ha kíváncsi vagy, hogy felelős felnőttként mit tehetsz, ha egy gyermekközösségben megjelenik a fejtetvesség, akkor töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Vedd észre mások értékeit!- Plakát

Vedd észre mások értékeit – Plakát

Mi a közös a sarkantyús teknősben, a dongóban és az afrikai elefántban? Hogy nind rendelkeznek értékes tulajdonságokkal. Ha kíváncsi vagy állati jó, beszélgetésindító plakátjainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart