Így segítünk

Ha megfogalmazódott benned, hogy tennél azért, hogy biztonságban érezhessék magukat nálatok a gyerekek, máris rengeteget tettél értük. Tudd meg, hogyan tovább, és miben tudunk nektek segíteni!
osztályterem

Hintalovon

2020.06.03.

Óriási lépés, ha egy szervezet úgy dönt, hogy felülvizsgálja jelenlegi kereteit, és lépéseket tesz azért, hogy biztonságosabbá váljon. Egy szervezet akkor működik egészségesen, ha minden tagja – felnőttek, gyerekek, szülők, munkatársak egyaránt – biztonságban érzi magát. A biztonságos működés alapja az átlátható keretrendszer, ami világos, egyértelmű és gyakorlatias. Ezt a keretrendszert hívjuk mi gyermekvédelmi irányelvnek. Mielőtt nekivágsz, érdemes kitölteni a kérdőívünket, amiből megtudhatod, a gyerekvédelem szempontjából mennyire biztonságos a szervezet, ahol dolgozol.

Az irányelv megvalósításának első lépése az audit, ami során felmérjük, hogy milyen eszközök állnak jelenleg rendelkezésre, és mik hiányoznak a biztonságos működéshez. Az audit alapján kiderül, hogy milyen további lépésekre lesz szükségetek ahhoz, hogy az irányelvet meg tudjátok írni és a gyakorlatban valósítani. Ez elsőre egy bonyolult folyamatnak tűnik, de kész sablonokat és mintákat adunk hozzá, illetve ingyenes online tananyagot, ráadásul ha egyszer végigcsináljátok, akkor az összes későbbi problémás kérdés megoldása egyszerűvé válik. És ami még ennél is fontosabb: az irányelv betartásával nem csak kezelhetőek lesznek az esetek, hanem megelőzhetővé válik a bántalmazás!

Háromféle módon lehet a NEMECSEK Programban saját irányelvet készíteni: teljesen önállóan, tanácsadói segítséggel, illetve partneri közreműködéssel.

Önálló audit- és irányelvkészítés online képzés alapján – INGYENES

 • online tananyag szakemberek, szülők és gyerekek számára a gyermekjogokról, gyerekrészvételről
 • ingyenesen elérhető segédanyagok az önálló auditálás teljes folyamatához
 • letölthető minta gyermekvédelmi irányelvhez – kiindulópont a saját irányelv elkészítéséhez

Audit- és irányelvkészítés a Hintalovon Alapítvány tanácsadói közreműködésével

 • Találkozunk, megismerkedünk, és bemutatjuk a NEMECSEK Programot (mi az irányelv lényege, hogyan épül fel, milyen lesz).
 • Beszélgetünk az önaudit funkciójáról, folyamatáról és szempontrendszeréről, bemutatjuk az önauditot segítő anyagainkat.
 • Elvégzitek az auditálást, aminek az eredményét mi is megnézzük, ennek tükrében tudunk majd valódi visszajelzést adni a gyermekvédelmi irányelvetekről.
 • Elkészítitek a gyermekvédelmi irányelvet.
 • Megnézzük az elkészült irányelvet, visszajelzést adunk róla, és javaslatokat fogalmazunk meg vele kapcsolatban.
 • A visszajelzésünk és javaslataink alapján módosíthatjátok, finomíthatjátok az irányelvet.
 • Újra megnézzük a módosított, finomított irányelvet, visszajelzést adunk róla, és javaslatokat fogalmazunk meg vele kapcsolatban.
 • A tanácsadói közreműködés díjszabásáért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Audit- és irányelvkészítés a Hintalovon Alapítvánnyal partneri együttműködésben

 • Találkozunk, megismerkedünk, bemutatjuk a NEMECSEK Programot és azt, hogy mi az irányelv lényege, hogyan épül fel, milyen lesz ez kb. 1 éves folyamat.
 • Mi végezzük el az auditálást, erről írásban visszajelzést adunk.
 • Közösen elkészítjük a gyermekvédelmi irányelvet.
 • Közben tréningeket tartunk ezekben a témákban: gyermekvédelmi irányelv, bántalmazás, jelzés, jelzőrendszer, felelősségi körök.
 • Ha elkészült az irányelv, belső képzést tartunk, illetve összeállítunk egy online tananyagot, ami abban segít, hogy a jövőben ti is meg tudjátok tartani a belső képzéseiket (pl. új kollégák csatlakozásakor, szakmai napokon).
 • Utánkövetés: fél év múlva összeülünk, és megnézzük, hogy miben segített az irányelv, miben kellett módosítani, mennyire volt hasznos, milyen dilemmák/kihívások merültek fel.
 • A partneri együttműködés egyéni árajánlat alapján jön létre.

Amennyiben úgy döntöttetek, hogy szeretnétek az Alapítvány segítségét igénybe venni a gyermekvédelmi irányelvetek kidolgozásához, vegyétek fel velünk a kapcsolatot a nemecsek@hintalovon.hu e-mail-címen!

További tartalmak a témában

ENSZ felmérés

ENSZ felmérés a gyermekjogok érvényesüléséről

Az ENSZ legfrissebb felmérésének célja, hogy feltérképezze a gyermekjogok hazai érvényesülésének helyzetét.

Önkéntes projekt koordinátort keres a Hintalovon Alapítvány

ÖNKÉNTES projekt koordinátort keresünk!

Önkéntes projekt koordinátort keres a Hintalovon Alapítvány. Csatlakozz hozzánk, legyél te is hintalovas!

Űgy tűnik minden hibátlan

Úgy tűnik, minden hibátlan 

A gyerekek is megdolgoznak a sikerért, és lehet, hogy talán elérik céljukat, és elismert művésszé válnak. De nincs az a cél, amiért feláldozhatjuk a gyerekkorukat. Mi, felnőttek felelősek vagyunk értük. Rajtunk múlik, hogy boldog felnőttekké válnak-e.  

hogyan legyünk jobb szülők

(Nem csak) sportoló gyerekek szüleinek

 

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Adományoddal hozzájárulhatsz a Hintalovon folyamatos működéséhez, és fejlődéséhez, így még több gyermeknek tudunk segíteni.
Egyszeri

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

OLOVKA X Hintalovon beanie sapka- piros

OLOVKA x Hintalovon beanie sapka – piros

Egy sapka melegség, védelem és kicsit önmagunk kifejezése is. Támogass minket egy sapkányi adománnyal, ajándékozz  Hintalovon sapkát!

Nyári munka 1×1

Mire figyelj szülőként, ha nyáron dolgozna a gyereked? Minden, amit a gyerekek nyári munkavállalásával tudnod érdemes.

Gyerekek és a szexualitás

Felvilágosítás – Mikor és mit mondjunk a gyerekeknek a szexualitásról?

Mikor kezdjünk el beszélni a gyerekeknek a szexualitásról? Mikor és milyen információkat, hogyan osszunk meg a gyerekekkel? A felvilágosítás egy folyamat.

Cikkajánló

×
×

Cart