Iskolaválasztás és nyílt napok a vírus idején

Szülőként fontos kérdés lehet, hogy mivel a jelenlegi járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé, hogy a felnőttek bekísérjék a gyermekeiket az intézménybe, egy „nyílt nap“ alkalmával az óvodás korú gyermeket egyedül kell-e beengedniük a teljesen idegen oktatási intézménybe
iskolaválasztás, nyílt nap, covid

Hintalovon

2020.12.18.

Gyermekjogi Központunkat felkereste egy szülő azzal a kérdéssel, hogy van-e jelenleg bármi protokoll vagy iránymutatás arra vonatkozólag, hogy a – jelenleg még óvodás – gyerekek iskolaválasztását, leendő iskolájukkal és tanáraikkal való megismerkedés hogyan tud majd a jelenlegi járványhelyzetben megvalósulni. 

A jelenlegi járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé, hogy a szülők/felnőttek a kötelező lázmérési ponton belül kísérjék a gyermekeiket az intézménybe, így felmerült a szülőben, hogy egy „nyílt nap“ alkalmával, az óvodás korú gyermeket egyedül kell-e beengednie a teljesen idegen oktatási intézménybe, így iránymutatást kértünk az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága válaszolt megkeresésünkre, és arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet sajnos nem teszi lehetővé a nyílt napok hirdetését. A leendő első osztályos tanulóknak és szüleiknek az iskolák weboldalain elérhető információkat ajánlják.

Kiemelt kép innen.


További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Bugyiszabályok

Bugyiszabályok ovisoknak – Európa legnépszerűbb szexuális erőszak megelőző programja

Ismerd meg az óvodásoknak szóló szexuális erőszak megelőző kiadványt,a bugyiszabályokat!

Vedd észre mások értékeit!- Plakát

Vedd észre mások értékeit – Plakát

Mi a közös a sarkantyús teknősben, a dongóban és az afrikai elefántban? Hogy nind rendelkeznek értékes tulajdonságokkal. Ha kíváncsi vagy állati jó, beszélgetésindító plakátjainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart