Iskolaválasztás és nyílt napok a vírus idején

Szülőként fontos kérdés lehet, hogy mivel a jelenlegi járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé, hogy a felnőttek bekísérjék a gyermekeiket az intézménybe, egy „nyílt nap“ alkalmával az óvodás korú gyermeket egyedül kell-e beengedniük a teljesen idegen oktatási intézménybe
iskolaválasztás, nyílt nap, covid

Hintalovon

2020.12.18.

Gyermekjogi Központunkat felkereste egy szülő azzal a kérdéssel, hogy van-e jelenleg bármi protokoll vagy iránymutatás arra vonatkozólag, hogy a – jelenleg még óvodás – gyerekek iskolaválasztását, leendő iskolájukkal és tanáraikkal való megismerkedés hogyan tud majd a jelenlegi járványhelyzetben megvalósulni. 

A jelenlegi járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé, hogy a szülők/felnőttek a kötelező lázmérési ponton belül kísérjék a gyermekeiket az intézménybe, így felmerült a szülőben, hogy egy „nyílt nap“ alkalmával, az óvodás korú gyermeket egyedül kell-e beengednie a teljesen idegen oktatási intézménybe, így iránymutatást kértünk az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága válaszolt megkeresésünkre, és arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet sajnos nem teszi lehetővé a nyílt napok hirdetését. A leendő első osztályos tanulóknak és szüleiknek az iskolák weboldalain elérhető információkat ajánlják.

Kiemelt kép innen.


További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Ajánlás iskolaőröknek, intézményvezetőknek

Hogyan tudnak partneri viszonyt kialakítani és együttműködni az iskolaőrök és intézményvezetők a gyerekek és a felnőttek biztonsága érdekében? Ha kiváncsi vagy ajánlásunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Nyári munka 1×1

Mire figyelj szülőként, ha nyáron dolgozna a gyereked? Minden, amit a gyerekek nyári munkavállalásával tudnod érdemes. Ha kiváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart