ENSZ – üzenet a magyar gyerekeknek

Gyermekjogi követeink feltettek néhány kérdést az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának a magyar gyerekek tapasztalatait felmérő “Te hogy látod?” kérdőív kapcsán; nézd meg, mit válaszoltak!

Hintalovon

2019.02.28.

Gyermekjogi követeink feltettek néhány kérdést az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának a magyar gyerekek tapasztalatait felmérő “Te hogy látod?” kérdőív kapcsán; nézd meg, mit válaszoltak!

Hallottatok már a magyar gyerekek tapasztalatait felmérő “Te hogy látod?” kérdőívről?

Ez az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának készül, akik a kormánnyal, civilekkel, gyerekekkel konzultálva azon dolgoznak, hogy segítsék a gyerekjogok érvényesülését az országunkban. Gyermekjogi követeink feltettek nekik néhány kérdést, többek között arról, hogy mi történik, ha a gyerekek is megosztják velük a véleményüket. Diákönkénteseink kérdéseire a Bizottság norvég és japán tagjai válaszoltak.

Nézzétek meg videóüzenetüket!

A videó elkészítésében közreműködött: Botos Viktória, Bodon Bianka, Hevesi Marcell, a Hintalovon Gyermekjogi Alapitvány diákönkéntesei, Gyermekjogi követei.

További tartalmak a témában

Egy koncerten, fesztiválon néha el tud szabadulni a hangulat – ezekről érdemes beszélgetned a gyerekeddel, mielőtt fesztiválozni, bulizni indul.
Az Alapítvány egyetlen magyar tagként felvételt nyert a gyermekek biztonsága és jólléte érdekében a világ 120 országában működő, gyermekvédelmi szervezeteket tömörítő Keeping Children Safe szervezetbe.
“Bátorságot szeretnék önteni ebbe a programba”- Kökéndy Ákos gondolatai a Pannonhalmi Szimpózium előtt
31 évvel a Gyermekvédelmi Egyezmény, és 25 évvel a Gyermekvédelmi Törvény elfogadása után azt látjuk, hogy a komoly rendszerszintű problémákra 2022-ben olyan időszakos krízisek is rárakódtak, amelyek túlnőnek a jogalkotás vagy a kommunikáció kompetencia területein. Szavakkal nem megoldható kihívásokról van szó. A munkaerőhiány, az állami gondoskodás rendszerén belüli kapacitás problémák, és a gyermekvédelmet érintő strukturális nehézségek ráadásul pont azokat a régiókat sújtják különösen, ahol alapból több és jobb ellátórendszerre lenne szükség.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek a bontóperkben

Gyerekek a bontóperekben: – Segédanyag a gyerekek tájékoztatásához, felkészítéséhez

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes szakemberként figyelned egy válás kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Nevelés vagy büntetés? – plakát

Mi a nevelés célja? Mi a különbség az egészséges fegyelmezés és a büntetés között? Tudd meg szülőknek készült plakátunkról!

8 kérdés, amit érdemes tudnod az iskolai bántalmazásról – plakát

Összeszedtük a 8 legfontosabb kérdést az iskolai bántalmazással kapcsolatban. Mit jelent a bullying? Hogyan ismerhető fel? Kihez érdemes segítségért fordulni? Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le pdf-ben a válaszainkat!

Cikkajánló

×
×

Cart