Feszültség a titoktartás és a szükséges lépések között

Binzberger Ákos OSB, bencés alperjelt, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Védelmi Csoportjának a tagját kérdeztük, hogy mit tart fontosnak a Pannonhalmi Szimpózium kapcsán.

Hintalovon

2019.09.24.

Binzberger Ákos OSB, bencés alperjelt, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Védelmi Csoportjának a tagját kérdeztük, hogy mit tart fontosnak a Pannonhalmi Szimpózium kapcsán.

Mi az Ön személyes motivációja a gyermekvédelem témájában?

Akár a diákotthonunkban, akár lelkipásztori munkámban találkozom helyzetekkel, amik kezelését hivatásomból és megbízásomból egyaránt feladatomnak tartok. Szeretném ezeket minél szakszerűbben tenni.

Mi az Ön számára a legfontosabb kérdés, amelyre szeretne választ kapni a konferencia után?

A titoktartás és a szükséges lépések között alkalmanként feszültség van, ennek kezelése. Másrészt minden, amit tanulhatok, amivel gazdagszik eszköztáram.

Van-e olyan nemzetközi példa, amelyet követendőnek tart az iskolai bántalmazás megoldásában, a visszaélések megelőzésében?

Más országok bencés iskoláiban levő gyakorlatok.

Van-e olyan könyv, film, bármilyen más művészeti alkotás, amit ajánlana az iskolai bántalmazás és visszaélés könnyebb megértéséhez?

Inkább a mi  munkánk körültekintő végzéséhez egy felkiáltás: A vadászat c. film (Jagten / The hunt dán filmdráma, 115 perc, 2012), ahol éppen ellenkezőleg, egy ártatlan nevelőt tesznek tönkre bántalmazás hamis vádjával. Ez is a szakszerű védelem része, hogy ártatlanok ne kerüljenek vád alá.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Kapcsolattartás különválás után

Kapcsolattartás különválás után – Ajánlások a gyerek korához, egyedi szükségleteihez

Hogyan szervezzük a kapcsolattartást a válás, különválás után? Gyermekközpontú ajánlás és szempontrendszer a különváláshoz.

Internetes házirend – Segítség szülőknek és gyerekeknek

Nem tudod hogyan szabályozd a netezést? Támogasd, vedd el, korlátozd? Ha bizonytalan, mennyit lés hogyan lehessen otthon netezni, ez a kidvány neked szól!

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart