Keddi könyvajánló – Shona Innes: A gondolatok kertje

Stáhly Kata vagyok, a Hintalovon Alapítvány munkatársa, és egyben a Bookline Kids mesekönyveket ajánló zsűritagja, pszichológus és anya. Szerencsére több olyan helyzet is van, ahol ez a 4 féle terület összekapcsolódik, az egyik ilyen a meseolvasás, a mesekönyvek világa.
Stáhly Kata Shona Innes A gondolatok kertje című könyvéről

Hintalovon

2022.12.06.

Annyi szuper új könyv van a piacon és annyi régi, még saját gyerekkorunkból is, hogy egyre nehezebb megtalálni azt a közös olvasmányt, ami azt adja a gyerekünknek, amire épp szüksége van: örömöt, megnyugvást, kikapcsolódást, izgalmas élményt, vagy épp válaszokat egy-egy élethelyzetre. Van, amikor jól jön egy kis segítség abban, hogy mikor milyen mesekönyvet olvassunk. Ebben a választásban, az eligazodásban tud segíteni a Bookline Kids, korhatár-besorolással és rövid ajánlásokkal egy-egy könyv kapcsán. Ebben a cikkben egy kisebb korosztálynak szóló, igazi lelassulós könyvet ajánlok.

Shona Innes és Agócs Írisz már több könyvében is elkápráztatott bennünket a mesekönyvek csodás képi világán túl a mindig aktuális és általában nehezen megfogható tartalommal. Mert hogyan beszéljünk jól a legkisebbekkel a veszteségekről, a gyászról, a barátságról, vagy a legbelsőbb gondolatokról. Ezekhez a beszélgetésekhez adnak szavakat és mankót, lehetőséget az érzelmeink kifejezésére és kimondására ezek a könyvek.

A Gondolatok kertje a belső figyelésre tanít. Azt szoktuk mondani, hogy azért van 2 fülünk és csak egy szánk, mert legalább kétszer annyit kellene hallgatnunk, mint amennyit beszélünk. Ez a könyv épp erre a hallgatásra tanít bennünket, arra, hogy hogyan figyeljünk egy kicsit befelé. Ez pedig csak akkor megy, ha megengedjük magunknak, hogy lelassuljunk, szinte behunyt szemmel olvassuk halkan ezt a rövid mesét. Ha pedig beleengedjük magunkat ebbe a lelassult állapotba, az az ötévesünket is magával ragadja és ott fog maradni a kanapén mellettünk, a gondolatait fürkészve.

“Néha az esik legjobban, ha csak hátradőlsz, és a gondolataidat figyeled..(..)..és meghallod mit akarnak mondani neked.” Ezt a könyvet ugyanannyira ajánlom felnőtteknek saját maguk lelassítására, mint amennyire gyerekeknek megnyugvásra, ellazulásra, kikapcsolódásra. Igazi közös, pihenős élmény!

A cikket a Bookline támogatta, köszönjük nekik!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

A gyerekek politikai kampányba való bevonása- Irányelv politikusoknak

Minden olyan párt vagy politikus, aki gyerekekkel kampányol, megsérti a gyerekek jogait. A gyerekekkel való kampányolás megelőzhető!

Gyerekek és a szexualitás

Felvilágosítás – Mikor és mit mondjunk a gyerekeknek a szexualitásról?

Mikor kezdjünk el beszélni a gyerekeknek a szexualitásról? Mikor és milyen információkat, hogyan osszunk meg a gyerekekkel? A felvilágosítás egy folyamat.

Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart