Mire figyeljünk gólyatábor szervezésekor?

Hintalovon

2021.06.15.

Iskolai beavatási szertartások – Legyen jó élmény mindenkinek!

Miért készült ez a segédanyag?

A gólyatábor egy várva várt esemény izgalmas feladatokkal, sok újdonsággal, ahol a leendő elsősök megismerkedhetnek az iskola hagyományaival, szokásokkal, a tanárokkal és a felsőbb évfolyamosokkal. Igazi közösségi élmény, amire jó visszagondolni. Szerencsére a gólyatábor sok iskolában a valódi összetartozásról szól, így egy nagyon jó emlék lehet. De nem mindenhol, és nem mindig.

Az Alapítványhoz számos olyan megkeresés érkezik, amely a beavatási szertartásokon (gólyaavatók, gólyatábor, új tagok fogadása sportegyesületekbe stb.) előforduló visszaélésekről számol be. Ezek a szertartások sok esetben megalázóak: a cél a másik megszégyenítése, az intézményen, egyesületen belüli tekintélyelvű hierarchia nyilvánvalóvá tétele. A felelősség azonban nemcsak a szervező diákoké, hanem elsősorban a felnőtteké és az intézményé, amely nem állít éles határokat a megengedett és a nem megengedett viselkedésformák közé.

Ez a segédanyag ahhoz ad útmutatást, hogy hogyan lehet olyan beavatási szertartást szervezni, amelynek során minden szereplő biztonságban és jól érzi magát.

Az anyag ide kattintva letölthető.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mit gondolj végig, ha kikérnéd a gyerekek véleményét?

Mit gondolj végig, ha kikérnéd a gyerekek véleményét?

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen szempontokat érdemes végiggondolnod és figyelembe venned, ha a gyerekek véleményére vagy kíváncsi, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Mik azok a gyermekjogok? – interaktív tananyag

Mire van szüksége egy gyereknek? Mitől kell védeni őket? Mik azok a gyerekjogok? És egyáltalán ki számít gyereknek? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le legújabb interaktív tananyagunkat!

What should we pay attention to when organising a fresher’s camp

Mire figyeljünk gólyatábor szervezésekor?

Hogyan lehet olyan gólyatábort és más beavatási szertartást szervezni, amelynek során minden szereplő biztonságban és jól érzi magát?

Cikkajánló

×
×

Cart