Mire figyeljünk gólyatábor szervezésekor?

Hintalovon

2021.06.15.

Iskolai beavatási szertartások – Legyen jó élmény mindenkinek!

Miért készült ez a segédanyag?

A gólyatábor egy várva várt esemény izgalmas feladatokkal, sok újdonsággal, ahol a leendő elsősök megismerkedhetnek az iskola hagyományaival, szokásokkal, a tanárokkal és a felsőbb évfolyamosokkal. Igazi közösségi élmény, amire jó visszagondolni. Szerencsére a gólyatábor sok iskolában a valódi összetartozásról szól, így egy nagyon jó emlék lehet. De nem mindenhol, és nem mindig.

Az Alapítványhoz számos olyan megkeresés érkezik, amely a beavatási szertartásokon (gólyaavatók, gólyatábor, új tagok fogadása sportegyesületekbe stb.) előforduló visszaélésekről számol be. Ezek a szertartások sok esetben megalázóak: a cél a másik megszégyenítése, az intézményen, egyesületen belüli tekintélyelvű hierarchia nyilvánvalóvá tétele. A felelősség azonban nemcsak a szervező diákoké, hanem elsősorban a felnőtteké és az intézményé, amely nem állít éles határokat a megengedett és a nem megengedett viselkedésformák közé.

Ez a segédanyag ahhoz ad útmutatást, hogy hogyan lehet olyan beavatási szertartást szervezni, amelynek során minden szereplő biztonságban és jól érzi magát.

Az anyag ide kattintva letölthető.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek a bontóperkben

Gyerekek a bontóperekben: – Segédanyag a gyerekek tájékoztatásához, felkészítéséhez

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes szakemberként figyelned egy válás kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Biztonságos, egyszerűen hozzáférhető és könnyen használható – mi az? Az óvszer

Miért a biztonságos szex a jó szex? Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat, mely jó kiindulási alap lehet a biztonságos szexről szóló beszélgetéseknek.

Internetes házirend – Segítség szülőknek és gyerekeknek

Nem tudod hogyan szabályozd a netezést? Támogasd, vedd el, korlátozd? Ha bizonytalan, mennyit lés hogyan lehessen otthon netezni, ez a kidvány neked szól!

Cikkajánló

×
×

Cart