INCLUDE konferencia a jogellenes gyermekelvitelről

Hintalovon

2021.06.11.

Nemzetközi partnerekkel és gyermekjogi követeivel közösen a Hintalovon Alapítvány 2019 óta dolgozik azon, hogy megértse, mire van szüksége egy gyereknek, ha az egyik szülő külföldre viszi őt a másik szülő engedélye nélkül. A jogellenes gyermekelvitellel foglalkozó INCLUDE projekt zárókonferenciáján mutatják be a gyerekek bevonásával készült kutatás eredményét, és a gyerekek véleményére épülő, szakembereknek készült ajánlásokat. 

A Missing Children Europe által koordinált projektben az Antwerpeni Egyetemmel és a Hope for Children ciprusi szervezetével dolgozott az Alapítvány együtt. A ciprusi és magyarországi gyerekek véleményének megismerését és a szakirodalmi áttekintést követően elkészült egy ajánlás a szakembereknek arról, hogyan tudják a gyerekek jóllétére, jogaira tekintettel lefolytatni a vonatkozó eljárásokat. 

A projekt eredményei június 24-25-én egy online konferencia keretében kerülnek ismertetésre. A konferencián előadnak Gyermekjogi Követek, akik kortárs kutatóként vettek részt a magyarországi, dráma alapú kutatásban. A két fél napot felölelő programban a résztvevőknek lehetőségük lesz kisebb csoportban megvitatni az ajánlások gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit és saját tapasztalataikat. 

A konferencia nyelve angol. 

Regisztráció és további információk: https://missingchildreneurope.eu/include-conference/

Az INCLUDE projektet az EU Igazságügyi Alapjának támogatta (JUST-AG-2018/JUST-JCOO-AG-2018). 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Ha kíváncsi vagy, hogy mit érdemes végiggondolnod, ha a gyerekek is aktív résztvevői az általad szervezett rendezvénynek, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Hézagok és a falak a gyermekvédelemben és az iskolákban

Hézagok és falak: – a gyermekvédelemben és az iskolában

Töltsd le  a Hézagok és falak című, szakmai lektorálásunkkal készült kiadványt, melynek szerzője 10 év nevelőszülői és napközis nevelői tapasztalait és történeit osztja meg!

Az integrált gyermekvédelmi rendszer 10 alapelve

Ismerd meg az EU által kidolgozott integrált gyermkvédelmi rendszer 10 alapelvét, melyek mentén a Hintalovon Alapítvány is működik!

Cikkajánló

×
×

Cart