INCLUDE konferencia a jogellenes gyermekelvitelről

Hintalovon

2021.06.11.

Nemzetközi partnerekkel és gyermekjogi követeivel közösen a Hintalovon Alapítvány 2019 óta dolgozik azon, hogy megértse, mire van szüksége egy gyereknek, ha az egyik szülő külföldre viszi őt a másik szülő engedélye nélkül. A jogellenes gyermekelvitellel foglalkozó INCLUDE projekt zárókonferenciáján mutatják be a gyerekek bevonásával készült kutatás eredményét, és a gyerekek véleményére épülő, szakembereknek készült ajánlásokat. 

A Missing Children Europe által koordinált projektben az Antwerpeni Egyetemmel és a Hope for Children ciprusi szervezetével dolgozott az Alapítvány együtt. A ciprusi és magyarországi gyerekek véleményének megismerését és a szakirodalmi áttekintést követően elkészült egy ajánlás a szakembereknek arról, hogyan tudják a gyerekek jóllétére, jogaira tekintettel lefolytatni a vonatkozó eljárásokat. 

A projekt eredményei június 24-25-én egy online konferencia keretében kerülnek ismertetésre. A konferencián előadnak Gyermekjogi Követek, akik kortárs kutatóként vettek részt a magyarországi, dráma alapú kutatásban. A két fél napot felölelő programban a résztvevőknek lehetőségük lesz kisebb csoportban megvitatni az ajánlások gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit és saját tapasztalataikat. 

A konferencia nyelve angol. 

Regisztráció és további információk: https://missingchildreneurope.eu/include-conference/

Az INCLUDE projektet az EU Igazságügyi Alapjának támogatta (JUST-AG-2018/JUST-JCOO-AG-2018). 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Tanárként a digitális osztályteremben

Összeállítottunk egy segítő anyagot a tanároknak, melyben az aktuális helyzettől a digitális gyerekeken át a konkrét praktikákig, technikákig, valamint a magunkról való gondoskodásig számos, hasznos információt gyűjtöttek össze.  Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd összefoglalónkat!

Ajánlások újságíróknak: interjúkészítés gyerekekkel

Hogyan lehet felelősen interjút készíteni gyerekjogi szempontból a gyerekekkel. A média munkatársainak szóló anyagunkban 14 pontban foglaljuk össze, töltsd le ajánlásunkat!

Kapcsolattartás 1×1

Konfliktusos válás esetén a kapcsolattartás visszaélésekre ad lehetőséget a szülőknek. Ez az anyag abban segít, hogy a gyerek kapcsolattartáshoz fűződő érdekét jobban értsék a felnőttek.

Cikkajánló

×
×

Cart