Mi a helyzet a Gyermekjogi Követekkel?

Ismerd meg, hogyan zajlott az elmúlt fél évben a Gyermekjogi Követekkel közös munka, és hogy Ők maguk mit gondolnak minderről.
Gyerekjogi Követek 2020 nyár

Hintalovon

2020.06.25.

2020 februárjában Gyermekjogi Követ csapatunk 15 főre bővült, akikkel új lendülettel vágtunk neki a közös munkának. Mindössze 3 közös találkozó után álltunk át az online munkára, ahogy felfordult a világ, de szerencsére Követeinknek a digitális oktatás mellett az alapítványi munkájukra is jutott idejük. Egy új felállásban, de ugyanazért a célért dolgoztunk tovább, kamasz munkatársainkkal együtt.

Az elmúlt fél évben tartottunk 10 közös csapatépítő találkozót, közel 25 projektmegbeszélést, 14 különböző projektben, feladatban vették ki a részüket a munkából a követek (pl. ChiLLS projekt, NMHH-val közös munka, a készülő gyermekjogi chatbot tesztelése, a gyerekeknek szóló irányelvünk véleményezése, Telekom-kutatás). Ezalatt elkészült 20 Insta-poszt, nagyjából 200 Insta-sztori, 8 Yelon-cikk, 52 Messenger-beszélgetésben egyeztettük a fontos dolgokat, mindeközben 1 új mentorral gyarapodtunk.

A közös munka értékelése

Minden fél év után kikérjük a velünk dolgozó gyerekek véleményét a közös munkáról, hogy az ő visszajelzéseikre is alapozva tudjuk alakítani a programot. Mérjük, hogy a valódi részvételi alapelvek mennyire teljesülnek. A Követek névtelen, az elmúlt fél évre vonatkozó visszajelzése alapján jónak tartják a programot, ahol sok új ismeretre tesznek szert. Úgy érzik, hogy itt tisztelettel bánnak velük, és lehetőségük van elmondani a véleményüket, még ha az különbözik is másokétól. A kommunikáció és a szervezés még a megnehezített körülmények között is jól ment, de azért a többség motivációjára hatással volt a helyzet. Az online csapatépítés nehézségei a visszajelzésekből is kitűnnek. A jövőbeni online munka lehetősége osztotta meg legjobban a Követeket: van, aki továbbra is támogatja az online munkát, és van aki egyáltalán nem dolgozna így, ha lehetséges.

A következő lépések

Nyáron kicsit kevesebbet találkozunk a Követekkel, hogy ők is pihenhessek, élvezhessék a nyarat, a szabadságot. Szerencsére még a nagy nyári szétszéledés előtt volt alkalmunk egy személyesen találkozásra, ahol kicsit értekeltük, lezártuk az elmúlt időszakot, és örültünk annak, hogy végre nem csak a képernyőn keresztül láthatjuk egymást. Nyáron sem állunk le teljesen, kicsit lazább körülmények között, de folytatódik a munka a Gyermekjogi Követ Program háza táján.

Ha ismersz olyan 18 alatti fiatalt, vagy te magad szeretnél nyáron önkénteskedni az Alapítványnál, írj a lilla.palotay@hintalovon.hu-ra!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Ismerd meg a jogaidat! – Gyerekjogokról gyerekeknek

18 éven aluli vagy és mindig csak a kötelességeiddel jönnek? Ismerd meg a jogaidat is, ez a kiadványunk neked szól! A gyerekjog világnézet:)

Cikkajánló

×
×

Cart