Mi a helyzet a Gyermekjogi Követekkel?

Ismerd meg, hogyan zajlott az elmúlt fél évben a Gyermekjogi Követekkel közös munka, és hogy Ők maguk mit gondolnak minderről.
Gyerekjogi Követek 2020 nyár

Hintalovon

2020.06.25.

2020 februárjában Gyermekjogi Követ csapatunk 15 főre bővült, akikkel új lendülettel vágtunk neki a közös munkának. Mindössze 3 közös találkozó után álltunk át az online munkára, ahogy felfordult a világ, de szerencsére Követeinknek a digitális oktatás mellett az alapítványi munkájukra is jutott idejük. Egy új felállásban, de ugyanazért a célért dolgoztunk tovább, kamasz munkatársainkkal együtt.

Az elmúlt fél évben tartottunk 10 közös csapatépítő találkozót, közel 25 projektmegbeszélést, 14 különböző projektben, feladatban vették ki a részüket a munkából a követek (pl. ChiLLS projekt, NMHH-val közös munka, a készülő gyermekjogi chatbot tesztelése, a gyerekeknek szóló irányelvünk véleményezése, Telekom-kutatás). Ezalatt elkészült 20 Insta-poszt, nagyjából 200 Insta-sztori, 8 Yelon-cikk, 52 Messenger-beszélgetésben egyeztettük a fontos dolgokat, mindeközben 1 új mentorral gyarapodtunk.

A közös munka értékelése

Minden fél év után kikérjük a velünk dolgozó gyerekek véleményét a közös munkáról, hogy az ő visszajelzéseikre is alapozva tudjuk alakítani a programot. Mérjük, hogy a valódi részvételi alapelvek mennyire teljesülnek. A Követek névtelen, az elmúlt fél évre vonatkozó visszajelzése alapján jónak tartják a programot, ahol sok új ismeretre tesznek szert. Úgy érzik, hogy itt tisztelettel bánnak velük, és lehetőségük van elmondani a véleményüket, még ha az különbözik is másokétól. A kommunikáció és a szervezés még a megnehezített körülmények között is jól ment, de azért a többség motivációjára hatással volt a helyzet. Az online csapatépítés nehézségei a visszajelzésekből is kitűnnek. A jövőbeni online munka lehetősége osztotta meg legjobban a Követeket: van, aki továbbra is támogatja az online munkát, és van aki egyáltalán nem dolgozna így, ha lehetséges.

A következő lépések

Nyáron kicsit kevesebbet találkozunk a Követekkel, hogy ők is pihenhessek, élvezhessék a nyarat, a szabadságot. Szerencsére még a nagy nyári szétszéledés előtt volt alkalmunk egy személyesen találkozásra, ahol kicsit értekeltük, lezártuk az elmúlt időszakot, és örültünk annak, hogy végre nem csak a képernyőn keresztül láthatjuk egymást. Nyáron sem állunk le teljesen, kicsit lazább körülmények között, de folytatódik a munka a Gyermekjogi Követ Program háza táján.

Ha ismersz olyan 18 alatti fiatalt, vagy te magad szeretnél nyáron önkénteskedni az Alapítványnál, írj a lilla.palotay@hintalovon.hu-ra!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mit mondj ahelyett, hogy elveszem a telefonod!

Mit lehet tenni a kémkedés helyett, mi a jó megoldás ahhoz, hogy megtudjuk mit csinál a gyerek amikor online van? Tippek szülőknek.

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart