Új nemzetközi kutatásban veszünk részt

Kutatást végzünk 10-17 éves gyerekek segítségével, hogy feltárjuk a gyerekek érzéseit és szükségleteit különböző hétköznapi, sérülékeny helyzetekben. A fókuszcsoportos, drámatechnikát alkalmazó kutatásból zárójelentés készül, melyet felhasználva készülnek majd el a szakembereknek szóló ajánlások.

Hintalovon

2020.03.09.

Gyermekrészvétel programunkkal részt veszünk egy nemzetközi projektben, melynek célja, hogy elkészüljön egy segédanyag azoknak a szakembereknek, akik a gyermekek jogellenes elvitelével foglalkoznak. Szeretnénk gyakorlati segítséget nyújtani a szakembereknek, hogy a gyerekek jóllétét és jogait figyelembe tudjanak eljárni és támogatni a családokat, amikor az egyik szülő engedély nélkül elviszi a gyerekét egy másik országba, és elszakad a másik szülőtől. 

A gyerekekkel közösen

Fontosnak tartjuk, hogy megismerjük a gyerekek véleményét arról, mitől érzik magukat biztonságban, illetve a felnőttek mely megnyilvánulásából érzik azt, hogy odafigyelnek rájuk és tisztelik őket, még a kiszolgáltatott helyzetekben is. Erre utal a projekt angol neve is: INCLUDE, hiszen a gyerekek bevonásával készül egy kézikönyv. Kutatást végzünk 10-17 éves gyerekek segítségével, hogy feltárjuk a gyerekek érzéseit és szükségleteit különböző hétköznapi, sérülékeny helyzetekben. A fókuszcsoportos, drámatechnikát alkalmazó kutatásból zárójelentés készül, melyet felhasználva készülnek majd el a szakembereknek szóló ajánlások. Ősztől Gyermekjogi Követeink a kutatási eredmények képviseletében is részt vesznek majd. 

Nemzetközi partnerségben

A projektben az Eltűnt Gyerekek Európai Hálózatával (Missing Children Europe), a ciprusi Hope for Children szervezettel, és az Antwerpeni Egyetemmel közösen dolgozunk. A gyerekrészvétel módszertanának kidolgozásáért Alapítványunk felelt, mely két országban, Magyarországon és Cipruson valósul meg. Ennek véglegesítése miatt két kollégánk a múlt héten Nicosia-ban a Hope for Children szervezetnél járt.

Az INCLUDE projekt megvalósulását az Európai Unió támogatja. A projekt hivatalos megnevezése: “INCLUDE: A gyermekek bevonása a határokon átnyúló családi vitákban a jobb és gyermekbarátabb ügykezelés, eljárása és döntésvégrehajtás érdekében” (ref. INCLUDE-JUST-AG -2018 / JUST-JCOO-AG-2018-831587). 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!

Ne posztolj

Ne posztolj a gyerekről!

Tudod mi az a digitális lábnyom? Tudtad, hogy van összefüggés a posztolt képek és az iskolai bullying között? Legyetek online is biztonságban!

Az integrált gyermekvédelmi rendszer 10 alapelve

Ismerd meg az EU által kidolgozott integrált gyermkvédelmi rendszer 10 alapelvét, melyek mentén a Hintalovon Alapítvány is működik!

Cikkajánló

×
×

Cart