Új nemzetközi kutatásban veszünk részt

Kutatást végzünk 10-17 éves gyerekek segítségével, hogy feltárjuk a gyerekek érzéseit és szükségleteit különböző hétköznapi, sérülékeny helyzetekben. A fókuszcsoportos, drámatechnikát alkalmazó kutatásból zárójelentés készül, melyet felhasználva készülnek majd el a szakembereknek szóló ajánlások.

Hintalovon

2020.03.09.

Gyermekrészvétel programunkkal részt veszünk egy nemzetközi projektben, melynek célja, hogy elkészüljön egy segédanyag azoknak a szakembereknek, akik a gyermekek jogellenes elvitelével foglalkoznak. Szeretnénk gyakorlati segítséget nyújtani a szakembereknek, hogy a gyerekek jóllétét és jogait figyelembe tudjanak eljárni és támogatni a családokat, amikor az egyik szülő engedély nélkül elviszi a gyerekét egy másik országba, és elszakad a másik szülőtől. 

A gyerekekkel közösen

Fontosnak tartjuk, hogy megismerjük a gyerekek véleményét arról, mitől érzik magukat biztonságban, illetve a felnőttek mely megnyilvánulásából érzik azt, hogy odafigyelnek rájuk és tisztelik őket, még a kiszolgáltatott helyzetekben is. Erre utal a projekt angol neve is: INCLUDE, hiszen a gyerekek bevonásával készül egy kézikönyv. Kutatást végzünk 10-17 éves gyerekek segítségével, hogy feltárjuk a gyerekek érzéseit és szükségleteit különböző hétköznapi, sérülékeny helyzetekben. A fókuszcsoportos, drámatechnikát alkalmazó kutatásból zárójelentés készül, melyet felhasználva készülnek majd el a szakembereknek szóló ajánlások. Ősztől Gyermekjogi Követeink a kutatási eredmények képviseletében is részt vesznek majd. 

Nemzetközi partnerségben

A projektben az Eltűnt Gyerekek Európai Hálózatával (Missing Children Europe), a ciprusi Hope for Children szervezettel, és az Antwerpeni Egyetemmel közösen dolgozunk. A gyerekrészvétel módszertanának kidolgozásáért Alapítványunk felelt, mely két országban, Magyarországon és Cipruson valósul meg. Ennek véglegesítése miatt két kollégánk a múlt héten Nicosia-ban a Hope for Children szervezetnél járt.

Az INCLUDE projekt megvalósulását az Európai Unió támogatja. A projekt hivatalos megnevezése: “INCLUDE: A gyermekek bevonása a határokon átnyúló családi vitákban a jobb és gyermekbarátabb ügykezelés, eljárása és döntésvégrehajtás érdekében” (ref. INCLUDE-JUST-AG -2018 / JUST-JCOO-AG-2018-831587). 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Ha kíváncsi vagy, hogy mit érdemes végiggondolnod, ha a gyerekek is aktív résztvevői az általad szervezett rendezvénynek, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Az integrált gyermekvédelmi rendszer 10 alapelve

Ismerd meg az EU által kidolgozott integrált gyermkvédelmi rendszer 10 alapelvét, melyek mentén a Hintalovon Alapítvány is működik!

Cikkajánló

×
×

Cart