Te tudod mikor, milyen önálló döntéseket hozhat egy gyerek?

A jelenlegi jogszabályok szerint a gyerekek különböző korukban különböző döntéseket hozhatnak önállóan. Sajnos elég ellentmondásos a helyzet.

Hintalovon

2018.04.13.

Tudtad, hogy egy gyerek engedéllyel már 16 éves korától házasodhat, de az esküvőjén még nem kortyolhat el egy pohár pezsgőt? Nézd meg a Hintalovon Alapítvány videóját, hogy többet megtudj arról, hány éves kortól milyen döntéseket hozhatnak meg a gyerekek.

A döntéseink határoznak meg minket, nem a korunk. Ismerd meg, milyen ellentmondásos szabályok vonatkoznak a gyerekekre életkorokként, de ne feledd: a kiskorúaknak is vannak a gyerekeket megillető és megvédő, speciális jogaik. Tájékozódj honlapjainkon.

Nézzétek meg akár a gyerekeitekkel közösen és vitassátok meg, hogy szerintetek melyik szabály az, amelyik a ti érdekeiteket és biztonságotokat védelmezi és melyek azok, melyek nem. Ha tájékozott vagy és informálódsz a gyerekjogok terén is, jobban fogod érteni a rád és a családodra vonatkozó szabályokat és a világot körülötted, az iskolától a játszótereken át a poltikáig.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Párkapcsolat vagy szülőség?

Párkapcsolat vagy szülőség?

Szülőként annyi mindenre kell figyelni... Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek a párkapcsolatot megerősíteni.

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Bugyiszabályok

Bugyiszabályok ovisoknak – Európa legnépszerűbb szexuális erőszak megelőző programja

Ismerd meg az óvodásoknak szóló szexuális erőszak megelőző kiadványt,a bugyiszabályokat!

Cikkajánló

×
×

Cart