Így lesz hasznos a gyerekeknek az iskolai közösségi szolgálat

Mit érdemes tudni, végiggondolni, mielőtt nekikezdesz az iskolai közösségi szolgálatnak? Mire figyelj a közösségi szolgálat elvégzése során? A leggyakarbban felmerülő kérdések és válaszok egy helyen.
iskolai közösségi szolgálat

Hintalovon

2020.11.09.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány csapata készített egy összefoglalót az érintetteknek, vagyis a gyerekeknek mindarról, ami az iskolai közösségi szolgálat kapcsán felmerülhet bennük.

A teljes kiadvány letölthető innen, illetve cikk formájában is elérhető a Yelon fiataloknak szóló oldalán, és bármelyik formában remek kiindulópontként szolgálhat, hogy segítsünk a gyerekeinknek végiggondolni és a számukra legmegfelelőbb, legtesthezállóbb módon megválaszolni az ezzel kapcsolatos kérdéseket.

Átbeszélhetjük közösen, hogy mi is az az iskolai közösségi szolgálat, mi a célja és mi nem az (nem munkavégzés, nem diákmunka, nem önkéntes munka, nem közmunka és nem szakmai gyakorlat), mit érdemes végiggondolni a tevékenység és a szervezet kiválasztása során, milyen szabályokról fontos tudni, illetve mindezt sok példa is illusztrálja a kiadványban.

50 óra közösségi szolgálat az érettségihez

Magyarországon az érettségi vizsgák megkezdéséhez igazolni kell 50 óra közösségi szolgálat elvégzését, amit érdemes lehet még a 9–11. évfolyamban ledolgozni, hogy az érettségi évében már ne kelljen ezen izgulni.

fiataloknak készült összefoglaló mentén segíthetünk a gyerekeinknek az erre való tudatos felkészülésben, így lehetővé téve számukra, hogy módjukban álljon megszerezni mindazt a tudást és tapasztalatot, amit az IKSZ adhat:

  • Szélesebb lesz a látókörük, több mindent megismerve kritikusabban tudnak majd gondolkozni különböző témákról.
  • Sokat tanulhatnak a csapatmunkáról, az együttműködésről, a kommunikációról.
  • Fejleszthetik a problémamegoldó képességüket.
  • Jobban megismerhetik magukat, ez pedig a magabiztoságukat is növelheti.
  • Ezek az élmények segíthetnek dönteni a továbbtanulásban is: megtudhatják, mi az, ami igazán érdekli őket, amiben jók, és amit szívesen csinálnak.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

60 léleksimogató mondat – Plakát

Megerősítő, pozitív mondatok a mindennapi gyerekneveléshez: 60 jó mondat, amit neked is ismerned kell! Töltsd le plakátunkat!

10 alapelv, ha felnőttekkel dolgozik a gyereked

Hogyan dolgozzon együtt egy gyerek felnőttekkel? Milyen jogai vannak, milyen feltételeket kell, hogy biztosítanak neki? Olvass utána!

Mit érdemes tudnod az iskolai közösségi szolgálatról?

Összeírtuk, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt, mi a célja, mire érdemes figyelni. Hogy válaszd ki a megfelelő helyet, mire számíthatsz?

Cikkajánló

×
×

Cart