Így lesz hasznos a gyerekeknek az iskolai közösségi szolgálat

Mit érdemes tudni, végiggondolni, mielőtt nekikezdesz az iskolai közösségi szolgálatnak? Mire figyelj a közösségi szolgálat elvégzése során? A leggyakarbban felmerülő kérdések és válaszok egy helyen.
iskolai közösségi szolgálat

Hintalovon

2020.11.09.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány csapata készített egy összefoglalót az érintetteknek, vagyis a gyerekeknek mindarról, ami az iskolai közösségi szolgálat kapcsán felmerülhet bennük.

A teljes kiadvány letölthető innen, illetve cikk formájában is elérhető a Yelon fiataloknak szóló oldalán, és bármelyik formában remek kiindulópontként szolgálhat, hogy segítsünk a gyerekeinknek végiggondolni és a számukra legmegfelelőbb, legtesthezállóbb módon megválaszolni az ezzel kapcsolatos kérdéseket.

Átbeszélhetjük közösen, hogy mi is az az iskolai közösségi szolgálat, mi a célja és mi nem az (nem munkavégzés, nem diákmunka, nem önkéntes munka, nem közmunka és nem szakmai gyakorlat), mit érdemes végiggondolni a tevékenység és a szervezet kiválasztása során, milyen szabályokról fontos tudni, illetve mindezt sok példa is illusztrálja a kiadványban.

50 óra közösségi szolgálat az érettségihez

Magyarországon az érettségi vizsgák megkezdéséhez igazolni kell 50 óra közösségi szolgálat elvégzését, amit érdemes lehet még a 9–11. évfolyamban ledolgozni, hogy az érettségi évében már ne kelljen ezen izgulni.

fiataloknak készült összefoglaló mentén segíthetünk a gyerekeinknek az erre való tudatos felkészülésben, így lehetővé téve számukra, hogy módjukban álljon megszerezni mindazt a tudást és tapasztalatot, amit az IKSZ adhat:

  • Szélesebb lesz a látókörük, több mindent megismerve kritikusabban tudnak majd gondolkozni különböző témákról.
  • Sokat tanulhatnak a csapatmunkáról, az együttműködésről, a kommunikációról.
  • Fejleszthetik a problémamegoldó képességüket.
  • Jobban megismerhetik magukat, ez pedig a magabiztoságukat is növelheti.
  • Ezek az élmények segíthetnek dönteni a továbbtanulásban is: megtudhatják, mi az, ami igazán érdekli őket, amiben jók, és amit szívesen csinálnak.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Párkapcsolat vagy szülőség?

Párkapcsolat vagy szülőség?

Szülőként annyi mindenre kell figyelni... Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek a párkapcsolatot megerősíteni.

Ismerd meg a jogaidat! – Gyerekjogokról gyerekeknek

18 éven aluli vagy és mindig csak a kötelességeiddel jönnek? Ismerd meg a jogaidat is, ez a kiadványunk neked szól! A gyerekjog világnézet:)

Cikkajánló

×
×

Cart