Megnyitotta kapuit a Hintalovon Akadémia

Az OTP Bank Adományozási Programjának köszönhetően 2023 szeptemberében a Hintalovon Alapítvány elindította a Hintalovon Akadémia Programját.

Hintalovon

2023.09.19.

Emlékszel még, milyen volt az első nap az iskolában, 6-7 évesen, épp csak magad mögött hagyva az utolsó ovis nyári szünetet? Vagy a középiskolát, főiskolát, egyetemet kezdve? Biztos volt benned némi félsz, izgalom, hogy vajon milyen lesz majd, de kíváncsiság, várakozás is, az új lehetőségek és ismeretek reménye. 

Ezzel az izgatottsággal nyitottuk meg idén szeptemberben mi is a Hintalovon Akadémia képzeletbeli kapuit, hogy mindazt az élményt, tapasztalatot és tudást, amit az elmúlt években a gyerekjogok területén szereztünk, át tudjuk adni mindenkinek, akik ugyanúgy ügyüknek érzik, hivatásuknak tekintik a gyerekek jóllétét.

2015 óta dolgozunk azon, hogy minél jobb legyen Magyarországon gyereknek lenni, hogy ha valakit bántanak, rosszul érzi magát egy adott helyzetben, legyen, aki meghallgatja és segíteni tud neki. Azóta évente több ezer szakembernek tartunk képzést, előadást, workshopot és együtt dolgozunk önkormányzatokkal, köznevelési intézményekkel is azon, hogy a közösségeink biztonságosabbak legyenek a gyerekek számára. Rengeteg esettel találkoztunk és számos olyan visszajelzést kaptunk, ami mind azt támasztotta alá, mennyire fontos, hogy minél több területet, minél több szakembert megszólítsunk és bevonjunk a közös gondolkodásba, munkába. Ezek a tapasztalatok fontos támpontok voltak az Akadémia elindításának gondolatához, illetve hasznos muníció a szakmai program kidolgozásához. 

Hónapokon át terveztük és szerveztük, hogy milyen “tantárgyak”, kurzusok legyenek. Az elmúlt években hozzánk érkező megkereséseket és igényeket figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy elsőként a pedagógusoknak, a gyerekvédelemben dolgozó szakembereknek és ügyvédeknek kínálunk akkreditált és regisztrált szakmai képzéseket online biztonságról, kortárs bántalmazásról, szexedukációról, illetve gyerekjogokról a köznevelési rendszerben és a jogi eljárásokban.

Ez az első félévünk, de nagy terveink vannak 2024-re is. Új képzésekkel készülünk például arról, hogy milyen a gyerekbarát kommunikáció, miként beszéljünk a gyerekekkel a szexről, vagy hogy milyen eszközeink vannak szülőként, akár ügyvédként arra, hogy minél kevésbé sérüljön egy gyerek a válás során.

A poszthoz kapcsolódó anyagaink:

Mi a pedofília, és mik a legfontosabb tudnivalók a gyermekekkel szembeni szexuális erőszakról? – ingyenes e-learning képzés felelős felnőtteknek

Mit tehetünk felelős felnőttként azért, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

mi értelme az online kérdőíveknek

Van értelme kitöltenem? Kérdőíves konzultációkról gyerekeknek

Mire jó egy online kérdőív? Tényleg számít, mit gondolnak a gyerekek? Honnan tudhatjuk, hogy nem élnek vissza vele?

A gyerekek politikai kampányba való bevonása- Irányelv politikusoknak

Minden olyan párt vagy politikus, aki gyerekekkel kampányol, megsérti a gyerekek jogait. A gyerekekkel való kampányolás megelőzhető!

Párkapcsolat vagy szülőség?

Párkapcsolat vagy szülőség?

Szülőként annyi mindenre kell figyelni... Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek a párkapcsolatot megerősíteni.

Cikkajánló

×
×

Cart