Szemléletformálás a gyerekek biztonsága érdekében

"Érdekel, hogy miként formálhatjuk szemléletünket, annak érdekében, hogy a gyermekek biztonságban legyenek"- Rudan Mária

Hintalovon

2019.09.19.

Rudan Máriát, a Jézus Magyarországi Rendtartomány Társaságot képviselő tanácsadót  kérdeztük, hogy mit tart fontosnak a Pannonhalmi Szimpózium kapcsán.

Mi az Ön személyes motivációja a gyermekvédelem témájában?

Érdekel, hogy miként formálhatjuk szemléletünket és tevékenységeinket, annak érdekében, hogy a gyermekek érzelmileg és fizikailag biztonságban legyenek. Az egymásra figyelés hogyan van jelen a mindennapjainkban – személyes kapcsolatainkban és intézményeinkben és hogyan lesz válik ez kultúrává. A teremtettségünkből fakadó emberi méltóság és értékesség tudatosítása hogyan jelenik meg a nevelésben és a gyermekekkel foglalkozó szervezetek, közösségek működését hogyan hatja át ez a szemlélet.

Mi az Ön számára a legfontosabb kérdés, amelyre szeretne választ kapni a konferencia után?

Az egyházi intézmények és a gyermekvédelemmel foglalkozó, civil és állami szervezetek közötti együttműködés lehetőségei.

Van-e olyan nemzetközi példa, amelyet követendőnek tart az iskolai bántalmazás megoldásában, a visszaélések megelőzésében?

Berlini érsekség gyermekvédelmi segédanyagai

Van-e olyan könyv, film, bármilyen más művészeti alkotás, amit ajánlana az iskolai bántalmazás és visszaélés könnyebb megértéséhez?

Tobias Zimmerman SJ: A diákok méltósága sérthetetlen – és a tanároké is, In: Növekedjünk együtt!, JTMR, 2017. 77-95.

Ki az, akit nem hívtunk meg a konferenciára, de meg kellett volna?

Hát, erre így a személyes tapasztalat előtt nem írnék semmit, nagyon bízom benne, hogy kerek egész lesz.:)

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

10 alapelv, ha felnőttekkel dolgozik a gyereked

Hogyan dolgozzon együtt egy gyerek felnőttekkel? Milyen jogai vannak, milyen feltételeket kell, hogy biztosítanak neki? Olvass utána!

Amit felelős felnőttként a groomingról tudni érdemes

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart