Pedagógusoknak szóló segédanyag a Minden gyerek kicsi kincs mesekönyvhöz

Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltd le a Minden gyerek kicsi kincs mesekönyvhöz kapcsolódó, pedagógusoknak szóló segédanyagot!

Leírás

Azontúl, hogy egy kedves mesét és mondókákat tartalmaz, a Minden gyerek kicsi kincs című könyv egy széles körben elterjedt gyermekvédelmi programot, az úgynevezett bugyiszabályokat fogalmazza meg. Olyan szabályokat tanít meg a gyerekeknek, amelyek a saját testük feletti kontroll érzését, illetve a testükkel kapcsolatos rossz érintésekkel, rossz szándékú közeledésekkel szembeni védelmet erősítik. Ezzel pedig hozzájárul a kisgyermekek biztonságához, szexuális visszaélésektől való védelméhez.

A Minden gyerek kicsi kincs című könyvben nincs semmi félelmetes, ijesztő vagy provokatív. A legjobb, ha ez a kiadvány ugyanúgy kerül be az óvodába, mint a többi mesés- vagy verseskönyv. Nem szükséges kísérő szöveget mondani a gyereknek, vagy „felhajtást” csinálni körülötte.

Kiadványunkból többek között megtudhatod:

  • Hogyan működnek a bugyiszabályok? Hogyan tudja megvédeni a gyerekeket?
  • Hogyan jó foglalkozni a témával?
  • Hogyan beszélgessünk a gyerekekkel a témáról?
  • Milyen helyzetekben érdemes különösen odafigyelni a bugyiszabályok betartására?
  • Mire számíthatsz, ha megvetted a Minden gyerek kicsi kincs mesekönyvet?

További termékeink

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!