Gyermekjogi Garancia

Eddig 19 EU tagország készítette el a saját cselekvési tervét. Némi késéssel, most már a magyar is megismerhető. Elolvastuk, és véleményeztük. Olvassátok!
Gyermeki jogok garanciáit biztosító cselekvési terv - Észrevételek

Hintalovon

2023.03.28.

Egy év késéssel, de megszületett a magyar cselekvési terv, aminek elkészítése valamennyi EU tagállamnak kötelező. Mire vállal kötelezettséget a magyar állam a gyermekek jogainak érvényesülésével kapcsolatban? Milyen elképzelések vannak a gyermekszegénység megelőzésére és kezelésére? Egyes gyermekcsoportok (pl. az állami gondoskodásban nevelkedő vagy a fogyatékossággal élő) speciális jogait hogyan fogják garantálni?

Ezekre a kérdésekre ad választ a dokumentum, ami itt megismerhető. Az állami elképzelésekkel kapcsolatos észrevételeinket pedig itt tudjátok elolvasni.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Kapcsolattartás 1×1

Konfliktusos válás esetén a kapcsolattartás visszaélésekre ad lehetőséget a szülőknek. Ez az anyag abban segít, hogy a gyerek kapcsolattartáshoz fűződő érdekét jobban értsék a felnőttek.

Rendezvényt szervezel gyerekekkel?

Ha gyerekek is lesznek az eseményen, amit szervezel, akkor ez az anyag neked szól. Mutasd meg, hogy ez egy olyan rendezvény, ahol egy gyerek nem eszköz és nem díszlet!

Nevelés vagy büntetés? (plakát)

Mi a nevelés célja? Mi a különbség az egészséges fegyelmezés és a büntetés között? Tudd meg szülőknek készült plakátunkról!

Cikkajánló

×
×

Cart