Gyermekjogi Garancia

Eddig 19 EU tagország készítette el a saját cselekvési tervét. Némi késéssel, most már a magyar is megismerhető. Elolvastuk, és véleményeztük. Olvassátok!
Gyermeki jogok garanciáit biztosító cselekvési terv - Észrevételek

Hintalovon

2023.03.28.

Egy év késéssel, de megszületett a magyar cselekvési terv, aminek elkészítése valamennyi EU tagállamnak kötelező. Mire vállal kötelezettséget a magyar állam a gyermekek jogainak érvényesülésével kapcsolatban? Milyen elképzelések vannak a gyermekszegénység megelőzésére és kezelésére? Egyes gyermekcsoportok (pl. az állami gondoskodásban nevelkedő vagy a fogyatékossággal élő) speciális jogait hogyan fogják garantálni?

Ezekre a kérdésekre ad választ a dokumentum, ami itt megismerhető. Az állami elképzelésekkel kapcsolatos észrevételeinket pedig itt tudjátok elolvasni.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Internetes házirend – Segítség szülőknek és gyerekeknek

Nem tudod hogyan szabályozd a netezést? Támogasd, vedd el, korlátozd? Ha bizonytalan, mennyit lés hogyan lehessen otthon netezni, ez a kidvány neked szól!

gyerekek a jogi eljárásokban

Gyerekbarát anyagok jogi eljárásokhoz

A felnőttek felelőssége, hogy a gyerekeket tájékoztassák a jogaikról a jogi eljárásokban. A gyerekbarát anyagok érhetőbbé teszi a gyerekeknek mi fog velük történni egy jogi eljárás során.

Cikkajánló

×
×

Cart