2732 hátizsákot osztottunk szét az Ukrajnából menekült gyerekeknek 

2022. március elején, a Hintalovon Alapítvány meghirdette 1000 hátizsák akcióját az ukrán menekült gyerekek támogatására az Appy közösség gyermekvédelmi szervezeteivel közösen.

Hintalovon

2023.01.16.

Célunk az volt, hogy legalább 1000, olyan gyerekeknek való hátizsákot állítsunk össze, amelyben a gyerekek számára fontos, alapvető higiéniai termékeken túl olyan játékokat csomagoljunk össze egy hátizsákba ami abban segít a gyerekeknek, hogy ebben a nehéz helyzetben is gyerekek maradhassanak. 

Több mint fél éven keresztül segítettünk. A támogatóinknak és az önkénteseknek hála sokkal többet tudtunk tenni, mint az elején hittük volna. Most összegezzük az akciót és annak sikerességét. 

Az akció számokban:

  • 2732 db összekészített hátizsákot juttattunk el a menekült gyerekek számára, a fővárosban kiemelten: az Oltalom Karitatív Egyesülethez, a Migration Aid menekültszállóra, a Nyugati és Keleti Pályaudvarhoz és a BOK Csarnokba.
  • 9824 db egyéb terméket adtunk át gyerekeknek (pl. focikapu, bébiétel, itatópohár, cumi, pléd, babakrém, buborékfujó, labda)
  • 25 különböző helyre vittünk adományokat
  • 3 budapesti segélyszervezetnek (Oltalom Karitatív Egyesület, Menedékház Alapítvány, Madridi úti menekültszálló) segítettünk komplett gyereksarok/játszószoba kialakításával.
  • 9 segítő anyagot, tájékoztatót készítettünk arról, hogy mit tehetünk a háborús helyzetben a gyerekek védelme érdekében.
  • 8500 db háromnyelvű tájékoztató füzetet osztottunk szét a menekült gyerekeknek számára fontos speciális információkról
  • Bevontuk a lakosságot is az akcióba, akik több mint 300 órában önkénteskedtek a projektben.
  • 19 különböző fővárosi és vidéki gyűjtőpontról kaptunk adományokat magánszemélyektől, iskoláktól, cégektől.
  • 14 cég állt mellénk és támogatta az akciót és a munkánkat, pénzbeli, tárgyi adományokkal, illetve önkéntes munkával.

Miben segítettünk még?

  • Folyamatosan támogattuk a gyerekek ellátását, gyermekvédelmi irányelvet és az önkéntesek tájékoztatóját dolgoztuk ki a Migration Aid szervezetnek, hogy az ott tartózkodó gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek.
  • A Hintalovon Alapítvány az ECPAT nemzetközi szervezet tagjaként folyamatosan kapcsolatban állunk és szakmailag támogatjuk a helyi ukrán szervezeteket és szakembereket, akik a gyerek prostitúció ellen küzdenek, hogy felismerjék a jeleket, ha egy gyerek bajban van.

Akik nélkül nem tudtunk volna ennyit segíteni:

  • A céges és egyéni támogatóink erőn felül segítettek nekünk, hogy minél többet és jobban tudjuk támogatni az ukrán gyerekeket és családjaikat. Köszönjük, hogy támogatták az akciót és az alapítvány működését, hogy ilyen helyzetekben is gyorsan és hatékonyan tudtunk segíteni a szakmai tudásunkat felhasználva.
  • Az önkéntesek munkája nélkül nem tudtunk volna 2732 hátizsákot szétosztani a gyerekeknek. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki velünk együtt dolgozott ezen.
  • A velünk együtt dolgozó civil szervezetek nagyon sokat segítettek tárgyi adományokkal, az önkénteseik megmozgatásával és az adományok szétosztásával is (pl. Appy szervezetek: Amigos a gyerekekért Alapítvány, VONESZO Alapítvány, AdniJóga, Gólyahír Alapítvány, NoBadKid, KIKAPCS).

Köszönjük mindenkinek, aki a Hintalovon Alapítványon keresztül vagy egyéb szervezeteken, módokon segített az ukrán gyerekeknek és családjaiknak!

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

5+1 indok, amiért érdemes a gyereked bevonni a döntésekbe

5+1 indok, amiért jó a gyerekednek, ha őt is bevonod a döntésekbe – Plakát

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a gyerekedet is bevonni az őt érintő kérdésekben, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló plakátunkat!

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Hézagok és a falak a gyermekvédelemben és az iskolákban

Hézagok és falak: – a gyermekvédelemben és az iskolában

Töltsd le  a Hézagok és falak című, szakmai lektorálásunkkal készült kiadványt, melynek szerzője 10 év nevelőszülői és napközis nevelői tapasztalait és történeit osztja meg!

Cikkajánló

×
×

Cart