Mit gondolnak a diákok az online oktatásról?

Egy kutatás során megkérdezték a diákokat, hogyan kellene a tanároknak jobban vagy másképpen tanítani, hogy gördülékenyebb legyen a digitális oktatás.

Hintalovon

2020.10.06.

Ha a járványhelyzet miatt újra csak online lehet tanítani, érdemes a diákok véleményére és tapasztalataira támaszkodni – az együttgondolkodás megkönnyíti mindkét fél helyzetét.

Az online oktatás nemcsak a tanárokat állította ismeretlen helyzet elé, de a gyerekeknek is meg kellett szokniuk egy sor új dolgot. A Magyar Telekommal közösen készített InternetMost kutatásban felmértük, hogy mit gondolnak a diákok a digitális tanításról és arról, hogy mit tehetnének a tanárok azért, hogy mindez könnyebb és hatékonyabb lehessen.

Mi okozott nehézséget a gyerekeknek?

A gyerekek tapasztalata és véleménye segíthet a pedagógusoknak is, hogy az idei tanévben már rutinosabban használják a különböző platformokat, könnyebben felmérjék, hogy pontosan milyen feladatokra és mennyi időre van szükség az adott tananyag megtanításához, illetve gyakorlottabban kezeljék majd a felmerülő problémákat.

Ha tudjuk, mi jelentette a legnagyobb kihívást, illetve kellemetlenséget a diákoknak az otthoni tanulás során, könnyebben dolgozhatunk ki jó válaszokat egy újabb, hasonló forgatókönyv esetén. Tudtad például, hogy a kutatásban részt vevő gyerekek egy része úgy próbálta meg tartani a társaival a lépést, hogy nem volt egy nyugodt része a lakásnak, ahová elvonulhattak volna tanulni?

[woo_product_slider id=”4796″]

Mi segíti a diákokat?

De nemcsak a megfelelő körülmények, hanem a szabad idő (hétvégén kézhez kapott feladatok, extrém magas képernyőidő stb.) és a barátokkal, osztálytársakkal való kapcsolattartás hiánya is komoly nehézségeket okozott. A kutatásra adott válaszaikat ebben, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány adományboltjából akár ingyen is letölthető segédanyagban gyűjtöttük össze, míg az ezeken alapuló, konkrét tippeket egy letölthető plakát formájában is előkészítettük.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Az integrált gyermekvédelmi rendszer 10 alapelve

Ismerd meg az EU által kidolgozott integrált gyermkvédelmi rendszer 10 alapelvét, melyek mentén a Hintalovon Alapítvány is működik!

Rendezvényt szervezel gyerekekkel?

Ha gyerekek is lesznek az eseményen, amit szervezel, akkor ez az anyag neked szól. Mutasd meg, hogy ez egy olyan rendezvény, ahol egy gyerek nem eszköz és nem díszlet!

Tanárként a digitális osztályteremben

Összeállítottunk egy segítő anyagot a tanároknak, melyben az aktuális helyzettől a digitális gyerekeken át a konkrét praktikákig, technikákig, valamint a magunkról való gondoskodásig számos, hasznos információt gyűjtöttek össze.  Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd összefoglalónkat!

Cikkajánló

×
×

Cart