Gyermekbarát meghallgatás a Rendőr-Főkapitányságon?

A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság meghívására a Főkapitányság szakmai napján adtunk elő. A Bűnmegelőzési Osztály szakmai továbbképzést szervezett „A bántalmazott gyerekek meghallgatásának jogi alapjai, valamint pszichológiai, rendőrszakmai sajátosságai” címmel.

Hintalovon

2019.06.07.

A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság meghívására a Főkapitányság szakmai napján adtunk elő. A Bűnmegelőzési Osztály szakmai továbbképzést szervezett „A bántalmazott gyerekek meghallgatásának jogi alapjai, valamint pszichológiai, rendőrszakmai sajátosságai” címmel. 

Előadásunkon a gyermekjogi megközelítésre hívtuk fel a  Pest Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársak figyelmét. A gyermekjogi szempontok mellett előadást hallgattak a gyerekek pszichológiai fejlődéséről, illetve az igazságügyi orvosszakértő munkájának kihívásaival is megismerkedhettek. A napot meghallgatástechnika előadás zárta, melyen gyakorlati segítséget kapott az állomány ahhoz, hogy gyermekbarát módon tudjon meghallgatni egy gyereket az eljárás során. 

Nagyon örülünk, hogy a képzésre olyan érdeklődő munkatársak jöttek el, akik gyermek meghallgatásokat végeznek, illetve az ehhez kapcsolódó bűnügyi, vizsgálati tevékenységet folytatják. 

Köszönjük a meghívást! 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Nevelés vagy büntetés? – plakát

Mi a nevelés célja? Mi a különbség az egészséges fegyelmezés és a büntetés között? Tudd meg szülőknek készült plakátunkról!

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart