A gyereked fotója 3,5 perc alatt kerülhet egy pedofil kezébe

Hányféleképp élhetnek vissza azzal, amit megosztunk a gyermekeinkről az online térben? Hallgasd meg a podcastet! Gyurkó Szilvi gyermekjogi szakértő válaszol.
gyerekek fotójával vissza lehet élni

Hintalovon

2019.12.30.

Mindannyian botlottunk már olyan fotóba a Facebookon valamelyik ismerősünk gyerekéről, unokájáról, aminek láttán feszengve görgettünk tovább, vagy ami akár ki is verte a biztosítékot. Ismeritek például a kakis fotó műfaját?

“A gyereked fotója három és fél perc alatt kerülhet egy darknetes pedofilhálózatra és tizenkettő múlva már arra maszturbál valaki”- wmn.hu


Tudtátok, mi az a sharenting? Mi a baj a viccesnek szánt nem bejelentő videókkal? Mi az a műkupi? Mit jelent a digitális önrendelkezés, és mi az alsó korhatára? Gyurkó Szilvia gyerekjogász ijesztő dolgokat tud mondani arról, hányféleképp élhetnek vissza azzal, amit megosztunk a gyermekeinkről az online térben. Farkasházi Rékának a saját Instagram-oldaláról leszedett képei köré kerekítettek kamuújságcikkeket, Tóth „Girlzonboard” Flóra pedig épp nemrég hozott meg egy fontos döntést a kislányai védelmében. De hogy jönnek ide a delfinek, mivel árulhatja el a szülő, melyik gyerekét szereti jobban, és mi van a tökéletesre komponált Insta-képek mögött? WMN Popfilter – Szűrjük a zajt!

A podcastot itt tudod meghallgatni.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Internetes házirend – Segítség szülőknek és gyerekeknek

Nem tudod hogyan szabályozd a netezést? Támogasd, vedd el, korlátozd? Ha bizonytalan, mennyit lés hogyan lehessen otthon netezni, ez a kidvány neked szól!

A gyerekek politikai kampányba való bevonása- Irányelv politikusoknak

Minden olyan párt vagy politikus, aki gyerekekkel kampányol, megsérti a gyerekek jogait. A gyerekekkel való kampányolás megelőzhető!

Gyerekjogok az orvosnál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak az orvosnál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Cikkajánló

×
×

Cart