Új Gyermekjogi Követeket köszöntöttünk a táborunkban

Augusztus végén háromnapos gyermekjogi táborban vettek részt a Gyermekjogi követ program középiskolásai. Szeptembertől hat új fővel egészül ki az átalakuló csapat, így már tizenkét gyerekkel dolgozunk együtt. Hiszen semmit róluk nélkülük!
új gyermekjogi követekkel bővül a csapat

Hintalovon

2018.09.03.

Augusztus végén háromnapos gyermekjogi táborban vettek részt a Gyermekjogi követ program középiskolásai. A gyermekjogi követek az alapítvány fiatal önkéntesei, akik azért dolgoznak, hogy minél több kamasz ismerje meg a jogait. Szeptembertől hat új fővel egészül ki az átalakuló csapat, így már tizenkét gyerekkel dolgozunk együtt. Hiszen semmit róluk nélkülük!

A tábor során a gyerekek konkrét példákon keresztül ismerkedtek a jogaikkal, mi történik, ha a sok házi és különóra miatt nem marad szabadidő, ha valaki feltesz róluk egy félmeztelen képet a netre, elkapják füves cigit szívni, belenéznek az üzeneteikbe, vagy nem akadálymentesített a suli menzája. Vitáztak a büntetésekről, testi fenyítésről, gyakorlati példákon keresztül gondolták újra a jogok és kötelességek viszonyát, sokat beszélgettek arról, hogy érzik magukat gyerekként Magyarországon, min múlik, hogy milyen lehetőségeik vannak és lesznek a jövőben, és miben változtatnának a felnőttek gondolkodásán. 

Az új Gyerekjogi Követek ősszel kezdik a közös munkát, céljuk, hogy segítsék megérteni a kortársaiknak, a gyerekjogok róluk szólnak, az ő mindennapjaikról – nem pedig elvont jogszabályok, amik csak a törvényszegők esetében fontosak.

A gyerekek egy Instagram oldalt is indítottak, szeptembertől hetente találkoznak, közösen készülnek a kampányokra, szakmai eseményekre, médiaszereplésekre. 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Jól válni gyerekkel – Felelős szülők 10 pontja

A válás nehéz, főleg ha gyerek is érintett benne, de hisszük, hogy lehet jól válni! Ebben igyekszünk segíteni a felelős szülők 10 pontjával!

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Családi Szerződés

Bejön kopogás nélkül a szobádba? Türelmetlenek vagytok egymással? Zavarjátok egymást tanulás, munka közben? Itt egy kis segítség a békés családi élethez!

Cikkajánló

×
×

Cart