A gyerekekkel szembeni erőszak és kortárs bántalmazás – e-learning pedagógus-továbbképzés

Mit tehetünk pedagógusként a gyerekekkel szembeni erőszak és kortárs bántalmazás ellen? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

Dátum

Bármikor elvégezhető

Időtartam

28 óra, egyéni ütemben végezhető

Kinek ajánljuk?

pedagógusoknak

Típus

online

Elérhetőség

Támogatási összeg

Ft

Tematika

  • A gyerekbántalmazás fogalma, tipológiája
  • Egyes bántalmazási formák részletes ismertetése (fizikai, érzelmi, szexuális bántalmazás, elhanyagolás, iskolai zaklatás, online zaklatás)
  • Az iskolai élet szempontjából releváns egyes gyerekbántalmazási helyzetek mélyebb vizsgálata
  • Biztonság az iskolában
  • Gyerekvédelmi irányelvek
  • Gyerekvédelmi jelzőrendszer működése
  • Gyakorlati példák a gyerekvédelmi együttműködésre

Leírás

A pedagógusok sokszor érezhetik magukat eszköztelennek és tehetetlennek mind iskolai/óvodai időben és térben történő, mind pedig a gyerekek között intézményen kívül történő erőszak és bántalmazás esetek kapcsán. Ez érthető, hiszen a pedagógusképzésben nem helyeződik kellő hangsúly erre a témára, és a pedagógia módszertana sok szempontból nem, vagy csak nehezen alkalmazható.  Az egyik oldalon ott a pedagógus, akinek reagálnia kellene (hiszen ő van jelen, amikor a bántalmazás történik, vagy ő értesül róla először), a másik oldalon pedig ők maguk is kiszolgáltatottak és sérülékenyek. A hatályos jogszabályok felelőssé teszik a pedagógusokat a gyerekek biztonságáért és jóllétéért, azonban az nincs sem jól szabályozva, sem jól kommunikálva, hogy ennek a felelősségnek hogyan tehetnek eleget. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jelen továbbképzése ezen szeretne segíteni. Hiszünk abban, hogy nem természetes ez az állapot, és nem szükségszerű, hogy a pedagógusok tehetetlennek vagy kiszolgáltatottnak érezzék magukat, ha gyerekbántalmazásról van szó.

Továbbképzési pontszám beszámítása: A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló  277/1997. (XII. 22.) Korm. Rendelet (továbbiakban: Rendelet) 5.  §  (3) bekezdés d) pontja alapján a hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri. A Rendelet (6) bekezdése szerint a továbbképzés beszámításához az szükséges, hogy a munkáltató a részvételről kiállított okirat vagy a képzési program, illetve a résztvevő írásbeli beszámolója vagy a kutatást vezető intézmény, kutatóhely igazolása, a szaktanácsadó értékelése, elemzése alapján a továbbképzést elfogadja.

A képzés teljes egészében online, e-learning formában valósul meg. A résztvevő saját ütemben haladva, időlimit nélkül végezheti el a képzést. A képzés elvégzésének feltétele a képzés teljes egészének teljesítése, valamint a köztes ellenőrző feladatok illetve a két záró esettanulmány megoldása.

A képzést adományért cserébe tudod teljesíteni. Minden képzésnél megadtunk egy minimális támogatási összeget, de ha szeretnéd, nagyobb összeggel is támogathatod munkánkat. A képzéshez a ‘Jelentkezem’ gombra kattintva tudsz hozzáférni.

A képzés a Head & Shoulders kampánya során összegyűlt adománynak köszönhetően valósult meg.

Következő események

Szexuális edukáció az iskolában – Hogyan beszéljünk kamaszokkal a határokról: igenekről és nemekről? – e-learning képzés

Mi a különbség felvilágosítás és szexedukáció között, és hogyan előzheti meg a szexedukáció a gyerekekkel szembeni szexuális visszaéléseket? Ha érdekelnek a válaszok, jelentkezz még ma képzésünkre!  

5 000 Ft

Mi a pedofília, és mik a legfontosabb tudnivalók a gyermekekkel szembeni szexuális erőszakról? – ingyenes e-learning képzés felelős felnőtteknek

Mit tehetünk felelős felnőttként azért, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

Ingyenesen is elérhető

Gyerekjogok és a válás – akkreditált e-learning ügyvédképzés

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyakorlatorientált szakmai képzést hirdet gyerekeket érintő ügyekkel foglalkozó ügyvédeknek. Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

19 000 Ft