A Hintalovon is csatlakozott “Új nap, Új remények” adománygyűjtő eseményhez

Hintalovon Alapítvány is csatlakozott az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő "Új Nap, Új remények" adománygyűjtő eseményhez. Adománygyűjtésünk célja, hogy biiztonságosabbá tehessünk egy budapesti gyermekotthon mindennapjait azzal, hogy személyreszabott gyermekvédelmi irányelvet dolgozunk ki számukra.
Egy biztonságos és átlátható közösségben a bántalmazás semlyik formája sem elfogadható

Hintalovon

2021.08.24.

Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő „Új Nap – Új Remények” a futóversenyeken már évek óta itthon is népszerű, egyre több szervezet javára milliós nagységrendű adományokat gyűjtő, úgynevezett „Követes” adománygyűjtések új formája.

Hat adománygyűjtő követünk szeptember elejétől azért kampányol egy hónapon keresztül az ismerősei körében, hogy még biztonságosabbá tehessük egy budapesti gyermekotthon mindennapjait egy saját, intézményre szabott gyermekvédelmi irányelv kidolgozásával. 

Gyermekvédelmi irányelv arra szolgál, hogy rendszerezze és összefoglalja azt a tudást, amitől biztonságos és átlátható lesz egy gyerekekkel foglalkozó szervezet. Egy jól működő közösség ismérve, ha mindenki számára egyértelmű, hogy a bántalmazás semmilyen formája sem elfogadható, illetve minden tagja tisztában van azzal, hogy mit kell tennie akkor, ha bántalmazással találkozik.

A Hintalovon Alapítványnál kiemelten fontosnak tartjuk, hogy olyan közösségeknek is lehetőséget biztosítsunk a gyermekvédelmi irányelvek kidolgozására, ahol nem áll rendelkezésre megfelelő anyagi erőforrás, Éppen ezért készítettünk már számos segédanyagot, ingyenes online kurzust is, hogy minél több szervezethez eljuthasson ez a rendszerezett tudás. Kampányunkkal most egy budapesti gyermekotthon munkáját szeretnénk támogatni azzal, hogy munkatársainkkal közösen dolgozhassák ki saját gyermekvédelmi irányelvüket a NEMECSEK program keretében.

Tegyük együtt biztonságosabbá egy budapesti gyermekotthon mindennapjait!

Segíts nekünk és követeinknek, hogy elérhessük a kitűzött adománycélt!

A követek kampányait itt találod:

Segítsünk a gyermekvédelemnek!
Gyermekjogi "Nagykönyv"

Mit kell tudni az adománygyűjtő eseményről?

Az „Új Nap – Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központjában egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott szervezett javára gyűjtenek adományokat saját ismerősei körében.

Az esemény koncepciója két gondolat köré épül: az éjszakát követő napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

Az idei hajnali séta tervezett dátuma 2021 október 2. (szombat), mely 10 városban, Budapesten, Debrecenben, Egerben, Gödöllőn, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Veszprémben kerül megszervezésre.

„Új Nap - Új Remények”

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Szülői kommunikáció váláskor – 5 lehetőség a nézeteltérések békés lezárására

A válás nem a gyerek döntése, de érinti őt, ezért fontos, mit tudunk tenni szülőként azért, hogy a lehető legkevésbé sérüljön.

Tanárként a digitális osztályteremben

A digitális oktatásra való átálláshoz kapcsolódó megnövekedett munkamennyiség, a bizonytalanság, a teljesen más tanítási felület sok feszültséget eredményezhet az amúgy is szorongással teli légkörben. Ami most történik, az egy életmódváltás az oktatásban részt vevő mindhárom szereplőnek: diáknak, tanárnak, szülőnek egyaránt. Nem fogjuk tudni azt folytatni, amit eddig csináltunk. Nem csak az osztályterem változott meg ezekben a napokban. A reális cél most nem az, hogy digitálisan leképezzük az iskolai viszonyokat, hanem hogy új alapokra helyezzük azokat. Az interaktív felületek többségét partneri viszonyokon és bizalmon alapuló kommunikációra tervezték – a tanítás mellett –  most a közösségélmény biztosítása, a források megosztása, a tanulás és a tudás áramlásának a rendszerezése, átcsoportosítása, priorizálása, az értékeléseknek pedig a számonkérés helyett a fejlesztő, megerősítő funkciója lehet kiemelt feladat. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány  összeállított  egy segítő anyagot a tanároknak, melyben az aktuális helyzettől a digitális gyerekeken át a konkrét praktikákig, technikákig, valamint a magunkról való gondoskodásig számos, hasznos információt gyűjtöttek össze.

Cikkajánló

×
×

Cart