A Hintalovon is csatlakozott “Új nap, Új remények” adománygyűjtő eseményhez

Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő „Új Nap – Új Remények” a futóversenyeken már évek óta itthon is népszerű, egyre több szervezet javára milliós nagységrendű adományokat gyűjtő, úgynevezett „Követes” adománygyűjtések új formája.

Hat adománygyűjtő követünk szeptember elejétől azért kampányol egy hónapon keresztül az ismerősei körében, hogy még biztonságosabbá tehessük egy budapesti gyermekotthon mindennapjait egy saját, intézményre szabott gyermekvédelmi irányelv kidolgozásával. 

Gyermekvédelmi irányelv arra szolgál, hogy rendszerezze és összefoglalja azt a tudást, amitől biztonságos és átlátható lesz egy gyerekekkel foglalkozó szervezet. Egy jól működő közösség ismérve, ha mindenki számára egyértelmű, hogy a bántalmazás semmilyen formája sem elfogadható, illetve minden tagja tisztában van azzal, hogy mit kell tennie akkor, ha bántalmazással találkozik.

A Hintalovon Alapítványnál kiemelten fontosnak tartjuk, hogy olyan közösségeknek is lehetőséget biztosítsunk a gyermekvédelmi irányelvek kidolgozására, ahol nem áll rendelkezésre megfelelő anyagi erőforrás, Éppen ezért készítettünk már számos segédanyagot, ingyenes online kurzust is, hogy minél több szervezethez eljuthasson ez a rendszerezett tudás. Kampányunkkal most egy budapesti gyermekotthon munkáját szeretnénk támogatni azzal, hogy munkatársainkkal közösen dolgozhassák ki saját gyermekvédelmi irányelvüket a NEMECSEK program keretében.

Tegyük együtt biztonságosabbá egy budapesti gyermekotthon mindennapjait!

Segíts nekünk és követeinknek, hogy elérhessük a kitűzött adománycélt!

A követek kampányait itt találod:

Segítsünk a gyermekvédelemnek!
Gyermekjogi "Nagykönyv"

Mit kell tudni az adománygyűjtő eseményről?

Az „Új Nap – Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központjában egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott szervezett javára gyűjtenek adományokat saját ismerősei körében.

Az esemény koncepciója két gondolat köré épül: az éjszakát követő napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

Az idei hajnali séta tervezett dátuma 2021 október 2. (szombat), mely 10 városban, Budapesten, Debrecenben, Egerben, Gödöllőn, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Veszprémben kerül megszervezésre.

„Új Nap - Új Remények”