Első lépések

Mindegy, hogy készül, ha a vége az, hogy minden szervezetnek lesz gyerekvédelmi irányelve - akár egyedül, akár a segítségünkkel állnál neki, itt végigvezetünk az első lépéseken!
ugrósikola

Hintalovon

Ha eldöntötted, hogy szeretnél tenni azért, hogy a gyerekekkel foglalkozó szervezetetek biztonságosabban működjön, tarts velünk és kövesd az alábbi lépéseket!

Töltsd ki ezt a rövid kérdőívet!

A kérdések megválaszolása után arról kapsz visszajelzést, hogy nálatok mennyire egyértelműek a gyerekeket védő szabályok és folyamatok. Ez 5-10 percet fog igénybe venni, a válaszaidat és az azokra adott visszajelzést rajtad kívül senki nem fogja látni!

Hogyan tovább?

A gyerekvédelmi irányelvetek elkészítése három módon lehetséges: önállóan, tanácsadói közreműködéssel vagy partneri együttműködésben.

Ha úgy döntötök, hogy önállóan készítitek el a gyermekvédelmi irányelveteket:

  1. Lépés: ÁLLÍTSÁTOK ÖSSZE A CSAPATOT, aki kézben fogja tartani ezt a munkát és vágjatok bele! A csapat összeállításakor fontos, hogy lássátok a gyermekvédelmi irányelv elkészítésének teljes folyamatát, ebben segítenek alábbi segédanyagaink.
  2. Lépés: az ÖN-AUDIT, azaz a már meglévő és működő írott és íratlan szabályokat és folyamatokat kell átnéznetek és értékelnetek.
  3. Lépés: a saját GYERMEKVÉDELMI IRÁNYELV elkészítése! Ehhez biztosan sok megbeszélésre lesz szükségetek egymással, illetve a gyerekeket, szülőket is érdemes bevonni a gondolkodásba!

Használd segédanyagainkat!

Minden szükséges dokumentumot és tudást összeállítottunk ahhoz, hogy a munkát megkönnyítsük. Első lépésként a két segítő kézikönyv elolvasását javasoljuk. Az írásos anyagokon túl online elvégezhető kurzusokat is összeállítottunk, ezek elvégzése szinten ingyenes.

Irányelv minta

Önálló audit – indikátor lista

Útmutató az önálló audit elvégzéséhez

Kézikönyv az audit és az irányelv önálló elkészítéséhez

Online leckék a gyermekvédelmi irányelvek elkészítéséhez

Ha úgy döntötök, hogy szeretnétek velünk valamilyen szorosabb formában együttműködni, írjatok nekünk!

Sokat segíthet, ha megnézitek más szervezetek irányelvét. A NEMECSEK Program Facebook csoportjában másokkal is megoszthatjátok kérdéseitek, tapasztalatotok. Ahhoz, hogy a gyerekek is megértsék, mit is jelent a gyerekvédelmi irányelv, érdemes elkészíteni egy gyerekeknek szóló változatot.

További tartalmak a témában

Nincs kapcsolódó tartalom.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Az integrált gyermekvédelmi rendszer 10 alapelve

Ismerd meg az EU által kidolgozott integrált gyermkvédelmi rendszer 10 alapelvét, melyek mentén a Hintalovon Alapítvány is működik!

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Cikkajánló

×
×

Cart