Gyerek tanácsadókat keres a Hintalovon Alapítvány!

Hintalovon

2021.06.11.

Hogyan lehet egy jogi anyag a gyerekek számára is érthető? Gyerek-tanácsadókat keresünk ahhoz, hogy ezt közösen kitaláljuk!

Te sem érted a jogi papírokat még akkor sem, ha azok neked szólnak? Sok idegen kifejezéssel találkoztál már, akkor amikor valami szabályt, törvényt akartál megérteni?Szívesen tudnál többet a gyerekjogokról? Érdekel a bíróságok világa?

Miről szól ez a projekt?

A Terre des Hommes és partnerei gyerek tanácsadó testületeket alakítanak Romániában, Franciaországban és Magyarországon, itthon a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány segítségével a CLEAR-Rights projekt keretében. Ezek a csapatok segítik a szervezeteket gyerekbarát anyagok kidolgozásban, érdekképviseletben és figyelemfelkeltésben. Fő témája a projektnek a gyerekbarát igazságszolgáltatás, gyerekjogok, jogi segítségnyújtás gyerekeknek.

Miben tudnak a fiatalok segíteni?

  • Jobban érthető legyen egy gyerek számára, hogy mi történik vele, ha bíróságra kerül. 
  • A jogászok, ügyvédek úgy beszélgessenek a gyerekekkel, ahogy a gyerekeknek az a legjobb.
  • Felhívni a figyelmet a gyerekek jogainak fontosságára.
  • Támogató anyagok véleményezésében, alakításában.

Hogyan áll össze ez a csapat?

10 lelkes , 15-20 éves fiatalt keres az Alapítvány, fontos, hogy a csoport minél vegyesebb legyen, lakhely, nem, életkor, és az igazságszolgáltatással kapcsolatos tapasztalat tekintetében.

Miért érdemes jelentkezni?

A fiatalok egy olyan csapat részei lehetnek, ami segít szakembereknek, hogy a gyerekek számára biztonságosabb, érthetőbb legyen az igazságszolgáltatás, a jogi folyamatok. Felhívják a figyelmet a gyerekek szempontjaira, kihangosítják a kortársaikat. A fiatalok a közös munka során tapasztalatot szerezhetnek a gyerekjogok területén, mélyíthetik a tudásukat, illetve megtapasztalhatják, hogy milyen amikor partnerként dolgoznak velük a felnőttek és egy mzetközi projekt részesei lehetnek.

Hogyan fog működni a közös munka?

  • 2021. június 28-29-én kétnapos, ismerkedős, indító találkozó Budapesten, 10 és 15 óra között.
  • 3 havonta van személyesen találkozó egy teljes napon Budapesten. (2021: szeptember, december, 2022: március, június, szeptember)
  • Havi egy alkalommal online talákozó.
  • Lezárás: 2022. szeptember végén

Hogy lehet jelentkezni?

2021. június 20-ig ezen a linken lehet jelentkezni, Június 24-ig tartjuk az interjúkat, azokkal akiket meghívunk egy személyes (vagy online) találkozásra. Minden jelentkezőnek visszajelzünk.

Hogyan vigyázunk a fiatalokra?

A Terre des hommes Gyermekvédelmi Irányelvei a projekt minden tevékenységére kiterjednek, hogy biztonságos környezetet biztosítsanak minden érintett gyermek és fiatal számára. Minden résztvevő (18 év alatti gyerekek esetében törvényes gondviselőik is) aláírja a hozzájárulási nyilatkozatot, mely az összes vonatkozó információt tartalmazza. A CLEAR-Rights projekt az Európai Unió Jogok, Egyenlőség és Polgárság Programjának (2014-2020) keretében valósul meg. 

Az adatkezelési szabályzatunk Itt olvasható.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

20 mondat, ahelyett hogy NE SÍRJ! (Plakát)

Adunk néhány tippet arra, mit tudsz mondani ahelyett, hogy ne sírj! Töltsd le plakátunkat!

Mitől jó a digitális oktatás: tippek gyerekektől tanároknak

Tudd meg, hogy a gyerekek szerint mi teheti jobbá a digitális oktatást, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le tanároknak szóló tippjeinket!

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart