Gyerek tanácsadókat keres a Hintalovon Alapítvány!

Hintalovon

2021.06.11.

Hogyan lehet egy jogi anyag a gyerekek számára is érthető? Gyerek-tanácsadókat keresünk ahhoz, hogy ezt közösen kitaláljuk!

Te sem érted a jogi papírokat még akkor sem, ha azok neked szólnak? Sok idegen kifejezéssel találkoztál már, akkor amikor valami szabályt, törvényt akartál megérteni?Szívesen tudnál többet a gyerekjogokról? Érdekel a bíróságok világa?

Miről szól ez a projekt?

A Terre des Hommes és partnerei gyerek tanácsadó testületeket alakítanak Romániában, Franciaországban és Magyarországon, itthon a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány segítségével a CLEAR-Rights projekt keretében. Ezek a csapatok segítik a szervezeteket gyerekbarát anyagok kidolgozásban, érdekképviseletben és figyelemfelkeltésben. Fő témája a projektnek a gyerekbarát igazságszolgáltatás, gyerekjogok, jogi segítségnyújtás gyerekeknek.

Miben tudnak a fiatalok segíteni?

  • Jobban érthető legyen egy gyerek számára, hogy mi történik vele, ha bíróságra kerül. 
  • A jogászok, ügyvédek úgy beszélgessenek a gyerekekkel, ahogy a gyerekeknek az a legjobb.
  • Felhívni a figyelmet a gyerekek jogainak fontosságára.
  • Támogató anyagok véleményezésében, alakításában.

Hogyan áll össze ez a csapat?

10 lelkes , 15-20 éves fiatalt keres az Alapítvány, fontos, hogy a csoport minél vegyesebb legyen, lakhely, nem, életkor, és az igazságszolgáltatással kapcsolatos tapasztalat tekintetében.

Miért érdemes jelentkezni?

A fiatalok egy olyan csapat részei lehetnek, ami segít szakembereknek, hogy a gyerekek számára biztonságosabb, érthetőbb legyen az igazságszolgáltatás, a jogi folyamatok. Felhívják a figyelmet a gyerekek szempontjaira, kihangosítják a kortársaikat. A fiatalok a közös munka során tapasztalatot szerezhetnek a gyerekjogok területén, mélyíthetik a tudásukat, illetve megtapasztalhatják, hogy milyen amikor partnerként dolgoznak velük a felnőttek és egy mzetközi projekt részesei lehetnek.

Hogyan fog működni a közös munka?

  • 2021. június 28-29-én kétnapos, ismerkedős, indító találkozó Budapesten, 10 és 15 óra között.
  • 3 havonta van személyesen találkozó egy teljes napon Budapesten. (2021: szeptember, december, 2022: március, június, szeptember)
  • Havi egy alkalommal online talákozó.
  • Lezárás: 2022. szeptember végén

Hogy lehet jelentkezni?

2021. június 20-ig ezen a linken lehet jelentkezni, Június 24-ig tartjuk az interjúkat, azokkal akiket meghívunk egy személyes (vagy online) találkozásra. Minden jelentkezőnek visszajelzünk.

Hogyan vigyázunk a fiatalokra?

A Terre des hommes Gyermekvédelmi Irányelvei a projekt minden tevékenységére kiterjednek, hogy biztonságos környezetet biztosítsanak minden érintett gyermek és fiatal számára. Minden résztvevő (18 év alatti gyerekek esetében törvényes gondviselőik is) aláírja a hozzájárulási nyilatkozatot, mely az összes vonatkozó információt tartalmazza. A CLEAR-Rights projekt az Európai Unió Jogok, Egyenlőség és Polgárság Programjának (2014-2020) keretében valósul meg. 

Az adatkezelési szabályzatunk Itt olvasható.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

5+1 indok amiért jó a szülőknek ha bevonják a gyerekeket a döntésekbe

5+1 indok, amiért jó a szülőknek, ha bevonják a gyerekeket a döntésekbe – Plakát

Ha kíváncsi vagy, hogy miért jó a szülőknek, ha megkérdezik és figyelembe veszik gyerekeik véleményét is az őket érintő kérdésekben, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló plakátunkat!

kamaszkor útikalauz

Kamaszkor – Útikalauz (felvilágosításhoz) szülőknek 1. rész

A kamaszkor nehéz. Segítünk eligazodni a kamaszkor kényes nevelési kérdéseiben, legyen szó felvilágosításról, szexuális nevelésről, más fontos kérdésekről.

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart