Kampány a Nők Lapjával az internetes zaklatás ellen

A cyberbullying globális méretű problémává nőtte ki magát: a statisztikák szerint minden harmadik fiatalt ért már ilyen típusú zaklatás, miközben, ha az értük felelős felnőtteket kérdezzük a témában, leggyakrabban tehetetlennek érzik magukat.
stopabuzus

Hintalovon

2020.09.17.

A cyberbullying globális méretű problémává nőtte ki magát: a statisztikák szerint minden harmadik fiatalt ért már ilyen típusú zaklatás, de a közszereplők, az újságírók is napi szinten céltáblái a névtelen, arctalan kommentelőktől érkező sértő megjegyzéseknek, kritikáknak.

A független újságírók fenyegetettsége világszerte növekszik, a női újságírók helyzete ezen a téren pedig a szakmán belül is sokszor különösen megterhelő. Konfliktuszónákban az ellehetetlenítésük, fizikai bántalmazásuk és megerőszakolásuk a háborús nemi erőszakéhoz hasonló: célja a leigázás és mindannak a szimbolikus és fizikai megsemmisítése, amit egy női újságíró képviselhet – esélyegyenlőség, demokratikus érték, szolidaritás.

[woo_product_slider id=”4796″]

Az áldozatok közül sokan nem mernek beszélni lelki traumájukról, pedig a kibeszélés, a „nem vagyok egyedül”-érzése az első lépés a gyógyulás felé vezető úton. Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a jelenségre és hogy minél szélesebb körben beszéljünk a témáról.

2020 szeptemberében a Central Médiacsoport a Hintalovon Alapítvány szakmai segítségével érzékenyítő kampányt indít az internetes zaklatás ellen. A kampányban olyan közszereplőket is meg szeretnénk szólaltatni, akik akár a saját történetükön keresztül segítik a traumán átesett fiatalokat és családtagjaikat.


#zérótolerancia #agyerekjogvilágnézet #stopabuzus

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Válás gyerekszemmel - Mire figyeljenek a felnőttek egy váláskor?

Válás gyerekszemmel – Mire figyeljenek a felnőttek egy váláskor?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes felelős felnőttként figyelned egy váláskor, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Ismerd meg a jogaidat! – Gyerekjogokról gyerekeknek

18 éven aluli vagy és mindig csak a kötelességeiddel jönnek? Ismerd meg a jogaidat is, ez a kiadványunk neked szól! A gyerekjog világnézet:)

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Ha kíváncsi vagy, hogy mit érdemes végiggondolnod, ha a gyerekek is aktív résztvevői az általad szervezett rendezvénynek, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart