Mit tehet a szülő, ha otthon szeretné tartani gyermekét?

Hogyan tudhatod egyszerre biztonságban a gyermekedet, és tehetsz eleget az óvoda-, iskolalátogatási kötelezettségeteknek koronavírus idején?

Hintalovon

2020.03.12.

Mit tehet a szülő, ha azt érzi biztonságosnak, hogy nem viszi a gyermekét iskolába, óvodába a koronavírus miatt?

Meg akartuk várni a mai nap híreit egy újabb poszttal, de annyian kérdeztetek minket, hogy itt válaszolunk a jelenlegi
– 2020.03.12., 8.20-kor érvényben lévő – helyzetre:

1. Szülőként jogod van úgy dönteni, hogy a gyermekedet otthon tartod, és a hiányzását magad igazolod.

2. Ahhoz, hogy ez a döntés jogszerű legyen, tudnod kell, hogy abban az intézményben, ahova a gyereked jár, hány napot tudsz igazolni szülőként. Ha ezt túlléped, akkor a következmény a gyerek igazolatlan hiányzása lehet (ennek folyományaként pedig gyermekvédelmi eljárás a hiányzás okának feltárására, ill. hogy fennállnak-e a családi pótlék megvonásának feltételei, stb.).

3. Javasoljuk, hogy előre egyeztess az intézményvezetővel, gyermeked osztályfőnökével, óvopedagógusával, hogy tudják miért nem jön a gyerek közösségbe, ill. ők is fel tudjanak készülni arra, ha hirtelen kiürül az osztály, gyerekcsoport.

4. Egyeztess a munkaadóddal, és tájékozódj arról, hogy van-e lehetőség otthoni munkavégzésre, milyen feltételekkel maradhatsz otthon a gyerekeddel. Mivel ebben az esetben saját döntésedről van szó, a munkaadót sokkal kevesebb kötelezettség terheli a munkabér fizetés és a munkavégzés helyével kapcsolatos igényeid figyelembevétele tekintetében.

Vigyázzatok egymásra. Hozzatok felelős döntéseket.
#agyerekjogvilágnézet

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

MInden gyereknek joga van a suliban

Minden gyereknek joga van a suliban …

Mit jelentenek a gyerekjogok az iskolában? Lehet-e enni a tanórán? Ki mehet-e a gyerek pisilni óra közben? Ha kíváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart