Steinbach József gondolatai a Pannonhalmi Szimpóziumról

Olvassátok el Steinbach József, Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerület püspökének személyes gondolatait a közelgő Pannonhalmi Gyerekjogi Szimpózium kapcsán.

Hintalovon

2019.09.24.

Olvassátok el Steinbach József,  Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerület püspökének személyes gondolatait a közelgő Pannonhalmi Gyerekjogi Szimpózium kapcsán.

“Személyes motivációm, az a teremtő Istentől kapott rend, ami a Szentírásban megfogalmazódik: az ember közösségben tudja betölteni Istentől kapott feladatát, népben, nemzetben, egyházban, munkában, barátságokban és a legszorosabb kötelékben a családban! Isten törvényében és evangéliumában mindent megadott ahhoz, hogy a család közössége teljes legyen! Az áldott Isten megáld bennünket, hogy áldássá legyünk házban, hazában, egyházban, világban, a jövő generáció számára, hiszen az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom! De látjuk és tapasztaljuk, hogy az ember képes arra, hogy önmaga ellenségeként rombolja szét az Istentől kapott ajándékot – szörnyű, ha az, ami áldásként lett elkészítve a család részére, átok lesz egy gyermek életében! Egyházaink és az egyházi iskoláknak, de gyülekezeteinknek, hívő családjainknak döntően fontos, Istentől kapott szolgálata, hogy az evangéliumot, a „jó hírt“, jó szóval, jó tettekkel, hitelesen, a jézusi alázat és szelídség lelkületével, de biztos, szeretettel teli hittel adja át és élje meg a gyermekek felé. “

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Médiaszereplés alapelvei gyerekeknek

Hogyan bánhat a gyerekkel egy riporter? Mire érdemes figyelni, ha gyereked médiaszereplésre készül? Töltsd le gyerekeknek szóló anyagunkat!

Tüntetni készül a gyereked?

A gyerekeknek is joga van tüntetésen kifejezni a véleményét. 15 pontban összegyűjtöttük, diákként mit kell tudnia a tüntetésekről.

Kapcsolattartás különválás után

Kapcsolattartás különválás után – Ajánlások a gyerek korához, egyedi szükségleteihez

Hogyan szervezzük a kapcsolattartást a válás, különválás után? Gyermekközpontú ajánlás és szempontrendszer a különváláshoz.

Cikkajánló

×
×

Cart