A gyerekekkel szembeni erőszak és kortárs bántalmazás – akkreditált e-learning képzés

Mit jelent a gyerekbántalmazás és mit tehetünk ellene szakemberként? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

Dátum

Bármikor elvégezhető

Időtartam

10 óra, egyéni ütemben végezhető

Kinek ajánljuk?

szociális szférában dolgozó szakembereknek

Akkreditált képzés

12 kredit

Típus

online

Elérhetőség

Támogatási összeg

15 000 Ft

Tematika

  • Gyermekbántalmazás fogalma, megítélésének változása, tendenciák és trendek
  • A gyermekbántalmazás tipológiája (formák, fajták, besorolási lehetőségek: elkövető személye, áldozattal való kapcsolata, az elkövetés módja és helyszíne alapján)
  • Az egyes bántalmazási formák részletes ismertetése (statisztikák, jellemzők, a felismerést segítő információk: tünetek, jelek az áldozattá válásra, az elkövetésre) 
  • Megelőzési lehetőségek (prevenciós technikák, módszerek) és kezelési lehetőségek (technikák, módszerek) 
  • A gyermekvédelmi jelzőrendszer működése
  • Valamint a rendszerbántalmazás és a közösségi gyerekvédelem fogalma

Leírás

Gyakran kapunk visszajelzést arról, hogy a szakemberek eszköztelennek és tehetetlennek érzik magukat bántalmazás esetek kapcsán. Ez érthető, hiszen a szakképzésben nem helyeződik kellő hangsúly erre a témára. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jelen továbbképzése ezen szeretne segíteni. Hiszünk abban, hogy nem természetes ez az állapot, és nem szükségszerű, hogy a szakemberek tehetetlennek vagy kiszolgáltatottnak érezzék magukat, ha gyerekbántalmazásról van szó. A gyerekek erőszakkal szembeni védelme újra és újra visszatérő téma a közbeszédben, viszont legtöbbször csak egy tragédiába fulladó esetet követően foglalkozunk vele komolyabban. Ilyenkor gyakran a felelősségre, a hibákra és mulasztásokra helyeződik a hangsúly, pedig fel kell ismernünk, hogy a gyerekek védelme a társadalom közös felelőssége is. 

Az akkreditált képzés címe: Gyakorlatorientált szakemberképzés a gyermekekkel szembeni erőszak és kortárs bántalmazás esetek megelőzésére és kezelésére

A 10 órás akkreditált e-learning továbbképzés elvégzésével a résztvevők 12 kreditpontot szereznek, mely a szabadon választható továbbképzési alkategóriában számolható el. 

A képzés teljes egészében online, e-learning formában valósul meg. A résztvevő saját ütemben haladva, időlimit nélkül végezheti el a képzést. A képzés elvégzésének feltétele a képzés teljes egészének teljesítése, valamint a köztes ellenőrző feladatok illetve esettanulmányok megoldása.

A képzést adományért cserébe tudod teljesíteni. Minden képzésnél megadtunk egy minimális támogatási összeget, de ha szeretnéd, nagyobb összeggel is támogathatod munkánkat. A képzéshez a ‘Jelentkezem’ gombra kattintva tudsz hozzáférni.

A képzés az OTP Bank kampánya során összegyűlt adománynak köszönhetően valósult meg. 

Következő események

Gyerekek részvétele a rájuk vonatkozó eljárásokban – akkreditált hibrid ügyvédképzés – 2024. 06. 18.

Hogy néz ki a gyerekrészvétel az ügyvédi gyakorlatban, és mit tehetsz azért, hogy ez gyerekközpontú módon valósuljon meg? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!

17 500 Ft

Gyerekek online biztonsága és védelme – akkreditált e-learning képzés

Milyen jogai vannak a gyerekeknek a digitális világban? Hogyan tudhatjuk őket online is biztonságban? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!

15 000 Ft

Szexuális edukáció az iskolában – Hogyan beszéljünk kamaszokkal a határokról: igenekről és nemekről? – e-learning képzés

Mi a különbség felvilágosítás és szexedukáció között, és hogyan előzheti meg a szexedukáció a gyerekekkel szembeni szexuális visszaéléseket? Ha érdekelnek a válaszok, jelentkezz még ma képzésünkre!  

5 000 Ft