A gyerekekkel szembeni erőszak és kortárs bántalmazás – akkreditált e-learning továbbképzés

Mit jelent a gyerekbántalmazás és mit tehetünk ellene szakemberként? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

Dátum

Bármikor elvégezhető

Időtartam

10 óra, egyéni ütemben végezhető

Kinek ajánljuk?

szociális szférában dolgozó szakembereknek

Akkreditált képzés

12 kredit

Típus

online

Elérhetőség

Támogatási összeg

Ft

Tematika

  • Gyermekbántalmazás fogalma, megítélésének változása, tendenciák és trendek
  • A gyermekbántalmazás tipológiája (formák, fajták, besorolási lehetőségek: elkövető személye, áldozattal való kapcsolata, az elkövetés módja és helyszíne alapján)
  • Az egyes bántalmazási formák részletes ismertetése (statisztikák, jellemzők, a felismerést segítő információk: tünetek, jelek az áldozattá válásra, az elkövetésre) 
  • Megelőzési lehetőségek (prevenciós technikák, módszerek) és kezelési lehetőségek (technikák, módszerek) 
  • A gyermekvédelmi jelzőrendszer működése
  • Valamint a rendszerbántalmazás és a közösségi gyerekvédelem fogalma

Leírás

Gyakran kapunk visszajelzést arról, hogy a szakemberek eszköztelennek és tehetetlennek érzik magukat bántalmazás esetek kapcsán. Ez érthető, hiszen a szakképzésben nem helyeződik kellő hangsúly erre a témára. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jelen továbbképzése ezen szeretne segíteni. Hiszünk abban, hogy nem természetes ez az állapot, és nem szükségszerű, hogy a szakemberek tehetetlennek vagy kiszolgáltatottnak érezzék magukat, ha gyerekbántalmazásról van szó. A gyerekek erőszakkal szembeni védelme újra és újra visszatérő téma a közbeszédben, viszont legtöbbször csak egy tragédiába fulladó esetet követően foglalkozunk vele komolyabban. Ilyenkor gyakran a felelősségre, a hibákra és mulasztásokra helyeződik a hangsúly, pedig fel kell ismernünk, hogy a gyerekek védelme a társadalom közös felelőssége is. 

Az akkreditált képzés címe: Gyakorlatorientált szakemberképzés a gyermekekkel szembeni erőszak és kortárs bántalmazás esetek megelőzésére és kezelésére

A képzés az OTP Bank kampánya során összegyűlt adománynak köszönhetően valósult meg. A képzés az első 1000 szakember számára ingyenes. 

Következő események

Mit tehetünk szakemberként, ha felmerül a gyermekekkel szembeni szexuális erőszak gyanúja? – ingyenes online képzés

Mit tehetünk felelős felnőttként azért, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

Ingyenesen is elérhető

BETELT – Hogyan előzzük meg és kezeljük a bántalmazást? – gyakorlati, esetfókuszú workshop a gyerekvédelmi útmutatóról pedagógusoknak

A másfél órás online workshopunk témája ezúttal a gyerekvédelmi útmutató lesz. A tréning első felében az alábbi kérdésekre válaszolunk, majd ezt egy interaktív, esetfókuszú megbeszélés követi.

Ingyenesen is elérhető

Gyerekjogok és a válás – akkreditált e-learning ügyvédképzés

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyakorlatorientált szakmai képzést hirdet gyerekeket érintő ügyekkel foglalkozó ügyvédeknek. Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

Ingyenesen is elérhető