Szemléletformálás a gyerekek biztonsága érdekében

"Érdekel, hogy miként formálhatjuk szemléletünket, annak érdekében, hogy a gyermekek biztonságban legyenek"- Rudan Mária

Hintalovon

2019.09.19.

Rudan Máriát, a Jézus Magyarországi Rendtartomány Társaságot képviselő tanácsadót  kérdeztük, hogy mit tart fontosnak a Pannonhalmi Szimpózium kapcsán.

Mi az Ön személyes motivációja a gyermekvédelem témájában?

Érdekel, hogy miként formálhatjuk szemléletünket és tevékenységeinket, annak érdekében, hogy a gyermekek érzelmileg és fizikailag biztonságban legyenek. Az egymásra figyelés hogyan van jelen a mindennapjainkban – személyes kapcsolatainkban és intézményeinkben és hogyan lesz válik ez kultúrává. A teremtettségünkből fakadó emberi méltóság és értékesség tudatosítása hogyan jelenik meg a nevelésben és a gyermekekkel foglalkozó szervezetek, közösségek működését hogyan hatja át ez a szemlélet.

Mi az Ön számára a legfontosabb kérdés, amelyre szeretne választ kapni a konferencia után?

Az egyházi intézmények és a gyermekvédelemmel foglalkozó, civil és állami szervezetek közötti együttműködés lehetőségei.

Van-e olyan nemzetközi példa, amelyet követendőnek tart az iskolai bántalmazás megoldásában, a visszaélések megelőzésében?

Berlini érsekség gyermekvédelmi segédanyagai

Van-e olyan könyv, film, bármilyen más művészeti alkotás, amit ajánlana az iskolai bántalmazás és visszaélés könnyebb megértéséhez?

Tobias Zimmerman SJ: A diákok méltósága sérthetetlen – és a tanároké is, In: Növekedjünk együtt!, JTMR, 2017. 77-95.

Ki az, akit nem hívtunk meg a konferenciára, de meg kellett volna?

Hát, erre így a személyes tapasztalat előtt nem írnék semmit, nagyon bízom benne, hogy kerek egész lesz.:)

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Bugyiszabályok

Bugyiszabályok ovisoknak – Európa legnépszerűbb szexuális erőszak megelőző programja

Ismerd meg az óvodásoknak szóló szexuális erőszak megelőző kiadványt,a bugyiszabályokat!

Cikkajánló

×
×

Cart