Játszótéri kampánnyal indul a REGIO Játék és Hintalovon együttműködése - Hintalovon

Játszótéri kampánnyal indul a REGIO Játék és Hintalovon együttműködése

A jó gyerekkor rajtunk is múlik! - ezt üzeni a REGIO Játék és a Hintalovon Alapítvány összefogása, amelynek első lépéseként a szülői figyelem fontosságáról beszélnek majd játszótéri plakátok segítségével. A rövid - 5 pontos -, szülőknek szóló Játszótéri 1x1 olyan alapvető, de mégis fontos kérdésekre hívja fel a figyelmet, hogy miért figyeljünk oda a gyerekre, miért fontos hogy ne kiabáljunk, miért éri meg, ha letesszük egy időre a mobiltelefont. A kampány üzenete a konkrét felvetéseken túl arról szól, hogy a szülőség nem egy velünk született képesség, hanem tanulható készség, amiben mindig van lehetőségünk fejlődni, új ismereteket, módszereket megtanulni.

A REGIO Játék a közös együttműködés során arra vállalkozott, hogy országos elérését  kihasználva még szélesebb körben juttassa el az Alapítvány gyermekjogi üzeneteit a szülőkhöz. Nem jogszabályokról és törvényekről szeretnének beszélni, hanem hétköznapi, bárki által könnyen megvalósítható, apró dolgokról , amelyek lépésről lépésre közelebb visznek minket ahhoz, hogy komolyan vegyük a gyerekek jogait: ennek első közös felhívása a Játszótéri 1x1 Szülőknek. Az együttműködés  témái a digitális szülőség, a minőségi idő, a közös játék témáit járják majd körül, azonnal használható, gyakorlati tippekbe ágyazva.

A játszótéri kampány 2019. május végén indul, elsőként az 1. és  12. kerület játszóterein lehet majd találkozni a plakátokkal. A Játszótéri kampányhoz bárki csatlakozhat, a Játszótéri 1x1 anyagai  itt letölthetőek.

CsatolmányMéret
PDF ikon Játszótéri 1x1 felnőtteknek113.67 KB