„Ha lehetne egy szuperképességem, az időmanipulációt választanám “– Metzing Eszter képzőművész

Szöszgyűjtemény, őrült tudós, tánc – Metzing Eszter mesélt gyerekkori emlékeiről és terveiról a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) művészeit bemutató interjúsorozatban.

Melyik napodat, emlékedet élnéd újra a gyerekkorodból?

Nehéz egyetlen ilyen napot vagy emléket mondanom, de talán azt, ahogy sétáltam az óvoda felé őszies időben, és a kedvenc mesefigurás ciklámen színű kabát van rajtam, amit a nagymamám varrt. Az út mentén mások ruháiból elhagyott kis színes fonal vagy cérna darabkákat szedtem össze, minél extrább színekre, csillogós szálakra vadászva. Ebből lett aztán életem első gyűjteménye, egy „szöszgyűjtemény”, ami lényegében egy egész nagy maréknyira növesztett színes cérnagyűjtemény volt. Nagyon büszke voltam rá, de sajnos pár év után elveszett.

Gyerekként mi szerettél volna lenni, ha nagy leszel? 

A Cartoon Network 1995-2007 közötti (csúcs)időszakának világában voltam gyerek, így erre a kérdésre elég sokáig azt válaszoltam, hogy őrült tudós szeretnék lenni, aki nagyon furcsa anyagokkal kísérletezik.

Ha lehetne egy szuperképességed, mit választanál?

A időmanipulációt!  Képesnek lenni az időt megállítani, visszatekerni, lelassítani vagy akár az időben utazni. Sok régi emléket megnéznék újra, mint egy moziban, megfigyelni, felfedezni a részleteket, amiket abban a pillanatban nem vettem észre, vagy nem tűnt fontosnak. Ahogy egy filmet újranézve is újabb és újabb részletek kerülnek elő. 

Milyen számodra egy tökéletes hétvége?

Amikor nem azt érzem, hogy dolgozom, de nem is szorongok azon, hogy nem dolgozom.

Ha egy napra gyerek lehetnél megint, mit élveznél benne a legjobban? 

A legjobban azt élvezném, hogy újra bárhogy táncolhatok az emberek között az utcán. 

A Hintalovon Alapítvány Mindenki volt gyerek című kiállítása szeptember 25-től október 19-ig lesz látható a Kastner Kommunity közösségi térben.

Az esemény részleteit ITT találod.

A 2024-es projekt alkotói: Ember Sári, Fábián Erika, Góg Angéla, Herbert Anikó, Merényi Dávid, Metzing Eszter, Simon Márton, Tranker Kata, Varga Marietta, Vető Orsolya Lia

További tartalmak a témában

Mi mindennap azért dolgozunk, hogy jobb hely legyen ma Magyarország a gyerekek számára. Most is, ma is, holnap is. De ehhez most Rád is szükségünk van! Tarts velünk, és legyél te is a Hintalovon rendszeres adományozója!
Pitypangos fagyi, Xéna, a harcos hercegnő és pörgős szoknya – Herbert Anikó gyerekkori emlékei és tervei a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) alkotóit bemutató interjúsorozatunkban.
2023-ban a Hintalovon Alapítvány is bekerült a KPMG Felelős Társadalomért Program díj nyertesei közé.
Tengerpart, birkák, legó – Simon Márton gyerekkori emlékei a Hintalovon Összművészeti Projekt alkotóival készült interjúsorozatunkban.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Párkapcsolat vagy szülőség?

Párkapcsolat vagy szülőség?

Szülőként annyi mindenre kell figyelni... Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek a párkapcsolatot megerősíteni.

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Mi volt ma a suliban? 22 ötlet, hogy megtudd anélkül, hogy feltennéd ezt a kérdést

22 tipp amivel elindulhat egy jó beszélgetés.

Cikkajánló

×
×

Cart