Mi az a grooming és hogyan ismerheted fel?

Minimum adomány: Ft

Plakátunkban összefoglaltuk neked a grooming jeleit és találhatsz pár hasznos tanácsot is, hogy hogyan lehetsz az online térben biztonságban. Válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Leírás

Társas -Játék?

A grooming angol szó (ejtsd: grúming), becserkészést, behálózást jelent, amikor egy felnőtt azért férkőzik egy gyerek közelébe, hogy valamilyen szexuális tevékenységre rávegye.

Képzeljük el, hogy ez a pár sor most nem egy idegen fogalom magyarázata, hanem egy igen szürreális társasjáték leírása. Egy társasjátéké, aminek egyetlen kelléke nem a dobókocka, nem is a játéktábla, de még csak nem is a bábuk (bár ha belemész a játékba, akár te is bábuvá válhatsz), hanem egy nagy piros gomb. A játék célja, hogy te legyél az első, aki megnyomja a piros gombot és jelezzen. Ahhoz azonban, hogy felismerd a jeleket és tudj időben jelezni, alaposan meg kell ismerkedned a játékszabállyal és a legkisebb jelzésnél is rögtön reagálni és megnyomni a piros gombot. Ezzel a gombbal ugyanis megvédheted magadat és a barátaidat is. 

A grooming azonban egyáltalán nem játék, hanem egy tudatos manipuláció egy másik gyerek vagy egy felnőtt részéről, aminek az a célja, hogy szexuálisan visszaélhessen veled. 

Legyél biztonságban az online térben, szerezd be az összes piros gombot és ismerd fel, hogy mikor kell jelezned! 

Plakátunkon, az általunk írt játékszabály leírásában, pontokban foglaltuk össze a grooming jeleit és találhatsz pár hasznos tanácsot is, hogy hogyan lehetsz biztonságban a neten. 

Ha érdekel az EU ezzel kapcsolatos jogalkotási folyamata vagy csak szívesen olvasnál bővebben a témában, nézz körül weboldalunkon!

További termékeink

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!